Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
  1. Home
  2. Peru
  3. Groepsreis Peru - In het Spoor van de Inca’s
 

Nazomer Deals

Groepsreis Peru - In het Spoor van de Inca’s

18-daagse rondreis

  • Machu Picchu inclusief gids en entreegelden ter waarde van € 65,-
  • Ballestas Eilanden, een tocht met een snelle boot op het Titicacameer en een tour door en verblijf in de Heilige Inca Vallei
  • grijp je kans om de Inca Trail (1- of 4-daagse hike) te lopen of te verlengen in de Amazone

Peru is het land van Incacultuur, koloniale geschiedenis en Andespieken. Voel de wind in je haren tijdens een boottocht op het mystieke Titicacameer, tuur de ijle lucht af naar condors, maak mooie wandelmeters in de Heilige Inca Vallei, strijk neer in de kleurrijke Incahoofdstad Cusco en aanschouw het wereldwonder Machu Picchu.

 
Cultuur
 
Natuur
 
Comfort
 
Intensiteit

Op naar de raadselachtige beschavingen, koloniale cultuur en indrukwekkende natuur van Peru, onbetwist een land van uitersten.

Na een kennismaking met de culinaire hoofdstad Lima voert de eerste etappe via de Ballestas Eilanden, ook wel klein Galapagos genoemd naar het duinlandschap van Ica. In de Sechura woestijn ontwaar je mysterieuze Nazcalijnen in de uitgestrekte zandvlaktes.

Een rit langs de ‘Ruta Panamericana’ brengt je naar Arequipa, de ‘Witte Stad’ met haar zilverwitte lavasteenarchitectuur. Colca Canyon is een natuurgebied met hoge bergentoppen, actieve vulkanen, diepe kloven en kleurrijke Andesdorpen. Vanaf een klif bij Cruz de Condor turen we de lucht af naar condors. Puno, aan de oevers van het op 3800 meter boven zeeniveau gelegen Titicacameer is het vertrekpunt voor een boottocht langs de drijvende rieteilanden van de Uros-indígenas.

En dan de grote finale: Cusco, de Heilige Inca Vallei en Machu Picchu. Per trein bezoek je de mystieke Incacitadel Machu Picchu, verlaten door de Inca’s zonder bekende reden. Geniet na van dit epische avontuur in Cusco, de voormalige Incahoofdstad, met opties voor uitstapjes naar de kleurensensatie van Rainbow Mountain.

Met Fox reis je in comfortabele touringcars.Tijdens de rondreis verblijven we in comfortabele, goed gelegen hotels op basis van logies en ontbijt. Zo overnachten we in een heerlijke haciënda midden in de Heilige Inca Vallei en verblijven we de nacht vóór ons bezoek aan Machu Picchu al in het dorpje Aguas Calientes zodat we de Incasite zo vroeg mogelijk kunnen bezoeken. De meeste hotels beschikken over wifi en bieden deze service veelal gratis aan. Bovendien reist er een Nederlandse reisleider met je mee die dit land op zijn of haar duimpje kent.

Deze reis is inclusief treinreis naar en bezoek mét gids aan Machu Picchu en een boottocht op het Titicacameer met traditionele lunch. 

In verband met de intensiteit van deze reis is een goede mobiliteit en conditie vereist. Voor reizigers afhankelijk van rollators, rolstoelen, krukken en wandelstokken is deze reis niet geschikt.

Voel je je avontuurlijk? Voeg dan de vierdaagse Inca Trail naar Machu Picchu toe of kies voor een eendaagse hike. En als je er dan nóg niet genoeg van hebt, verleng je je reis met een vierdaags avontuur in de Amazone inclusief vlucht vanuit Cusco.

Groepsgrootte
Minimaal 12 / maximaal 26 deelnemers 
Minimumleeftijd: 12 jaar

Indien een vertrekdatum gegarandeerd is en er minder dan 7 deelnemers zijn, zullen bepaalde trajecten per comfortabel openbaar vervoer uitgevoerd worden, waaronder het traject Nazca - Arequipa per comfortabele nachtbus.

Route en programma
Het getoonde reisschema kan in de praktijk (licht) afwijken van het daadwerkelijke reisschema. Wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de reisleiding. Deelnemers aan reizen in Zuid-Amerika moeten bovendien rekening houden met onvoorziene gebeurtenissen ter plaatse. Zo kan het voorkomen dat bepaalde trajecten opeens niet per bus maar alleen per vlucht kunnen worden uitgevoerd. In zo'n geval worden de meerkosten aan je doorberekend, die ter plaatse dienen te worden voldaan.

Dit reisprogramma is gebaseerd op de standaardreis. 

Verlengingsmogelijkheden (bij boeking vastleggen)
Inca Trail: 1-daagse hike (dag 12 en 13) of 4-daagse hike (dag 12 t/m 15)  
Puerto Maldonado: 4-daags verblijf in de Amazone in Inotawa Lodge na afloop van de rondreis
Dag 1

Amsterdam - Lima

Dag 2

Lima

Dag 3

Lima - Ica

Dag 4

Ica - Nazca

Dag 5

Nazca - Arequipa

Dag 6

Arequipa

Dag 7

Arequipa - Colca Canyon

Dag 8

Colca Canyon - Puno

Dag 9

Puno - Volle dagexcursie Titicacameer

Dag 10

Puno - Cusco

Dag 11

Cusco - Heilige Inca Vallei

Dag 12

Heilige Inca Vallei - Aguascalientes (Machu Picchu)

Dag 13

Bezoek Machu Picchu - Cusco

Dag 14 t/m 16

Cusco

Dag 17

Cusco - Lima - Amsterdam

Dag 18

Aankomst Amsterdam

Dag 1 - Amsterdam - Lima
Reisafstand 20 km / Reisduur 1 uur
We vertrekken vanaf Schiphol naar Lima. Bij aankomst worden we opgewacht door onze Nederlandssprekende reisleider en naar ons hotel gebracht.  

Miraflores

Ergens halverwege de avond komen we aan bij ons hotel in de toeristenwijk Miraflores. Dit is één van de leukste en veiligste buurten in Lima. In deze buurt vinden we vele goede en betaalbare restaurantjes. Als je nog puf hebt kun je lekker een hapje en een drankje gaan doen. Onze Nederlandssprekende reisleider kan je goede tips geven. 

Daarna lekker je bed in, je bent vast moe door het tijdsverschil!
 
Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie