Vintage classic pink american oldtimer convertible in old town of Havana Cuba
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
SONY DSC
  1. Home
  2. Cuba
  3. Groepsreis Viva Cuba
 

Nazomer Deals

Groepsreis Viva Cuba

15-daagse rondreis door West-Cuba

  • ritje met oldtimer in Havana en uitgebreid bezoek aan tabaksplantages in Vinales
  • strandverblijf in Varadero in een heerlijk hotel op basis van all inclusive (met verlengingsmogelijkheid)
  • bezoek aan natuurgebied Topes de Collantes

De Caraïben staan synoniem aan het optimale vakantiegevoel. Cuba is een zonovergoten eiland met een rijke geschiedenis, waar het zwoele levensritme wordt bepaald door de ritmische klanken van salsa, merengue en bachata. Deze reis voert langs de hoogtepunten van het land waar de rum rijkelijk vloeit en de tijd lijkt te hebben stilgestaan. 

 
Intensiteit
 
Cultuur
 
Natuur
 
Steden
Kleurrijk Cuba is een land vol contrasten en in vele opzichten een unieke vakantiebestemming. 

Deze reis boordevol excursies begint in de sfeervolle hoofdstad Havana dat in vele opzichten achterover leunt terug in de tijd. Met lokale Nederlandssprekende reisleider ga je op pad en struin je door kleurrijke straten vol historische gebouwen. Je stapt in de gele coco-taxi en maakt een ritje met een klassieke oldtimer, dé manier om over de malecon te cruisen. 

Vervolgens zoeken we de natuur op in de vruchtbare Viñales-vallei, waar tabaks- en koffieplantages en opvallende, kegelvormige kalksteenheuvels het landschap kleuren.

Na een korte flirt met het Frans-koloniale stadje Cienfuegos met statige herenhuizen en paleizen van de plantage-eigenaren van vroeger, komen we aan in het juweeltje Trinidad. Nergens in Cuba krijg je een mooier beeld en proef je beter de sfeer van het leven in de koloniale tijd. Struin door kleurrijke straatjes, langs gerestaureerde koloniale gebouwen van rijke suikerbaronnen, over de Plaza Mayor en langs de gezellige pleinen met veel live muziek. Ook maak je hier nog even een uitstapje naar het prachtige natuurgebied van Topes de Collantes vol watervallen en valleien. 

De laatste culturele stop is de stad van Che Guevara, Santa Clara, waar ons bezoek aan de Tren Blindado en het mausoleum zeer indrukwekkend is. 

Dan strijk je je handdoek uit op de hagelwitte stranden van Varadero, tijdens een afsluitend all-in verblijf. Dit Caribische schiereiland wordt omringd door een 21 kilometer lang zandstrand en een azuurblauwe zee. 

Groepsgrootte
Minimaal 10 / maximaal 30 deelnemers
Minimumleeftijd: 12 jaar

Visum vereist voor deze reis
Onder het kopje Praktische informatie leggen we je uit hoe je het visum voor deze bestemming kunt aanvragen. 

Huidige situatie op Cuba
Vanwege diverse oorzaken staat Cuba voor een uitdagende situatie door minder goed verkrijgbare middelen, zoals elektriciteit, brandstof en levensmiddelen Toch zal de Cubaanse bevolking er alles aan doen om de bezoekers zich thuis te laten voelen. Bij Fox vinden we het belangrijk dat je hiervan op de hoogte bent zodat je met reële verwachtingen op reis gaat. Zie voor meer informatie het tabblad Praktische Informatie onder het kopje 'Huidige situatie op Cuba en flexibele houding'. 
Route en programma
Dit reisprogramma is gebaseerd op de standaardreis. Mogelijke verlengingen (we bieden je de optie om je strandverblijf in Varadero per nacht te verlengen) worden hier niet weergegeven.

Op Cuba kan het voorkomen dat we voor onvoorziene gebeurtenissen komen te staan. Onze reisleiders begrijpen als geen ander wat dat voor Nederlandse reizigers kan betekenen. Zij zullen er alles aan doen om, gezamenlijk met de groep, zo goed mogelijk met deze uitdagingen om te gaan en waar mogelijk op te lossen. Zie voor meer informatie het tabblad Praktische informatie. Het getoonde reisschema kan in de praktijk (licht) afwijken van het daadwerkelijke reisschema. 
Dag 1

Amsterdam - Havana

Dag 2

Havana

Dag 3

Havana

Dag 4

Havana - Viñales

Dag 5

Viñales

Dag 6

Viñales - Cienfuegos

Dag 7

Cienfuegos - Trinidad

Dag 8

Trinidad

Dag 9

Trinidad

Dag 10

Trinidad - Valle de los Ingenios - Santa Clara

Dag 11

Santa Clara - Varadero

Dag 12 t/m 13

Varadero

Dag 14

Varadero - Havana - Amsterdam

Dag 15

Aankomst Amsterdam

Dag 1 - Amsterdam - Havana
We vertrekken vanaf Schiphol voor onze vlucht naar Havana. In de aankomsthal staat onze Nederlandssprekende reisleider al op ons te wachten. We worden naar ons hotel in of vlakbij het oude koloniale centrum van Havana gebracht.

De hoofdstad van Cuba is ongetwijfeld één van de mooiste steden van het Caribisch gebied. Een stad met een rijke geschiedenis in de wijken Havana Vieja, Vedado en Miramar, vol muziek, kleur en passie. Ook de koloniale architectuur, levendige pleinen, pastelkleurige gebouwen en de vele Amerikaans oldtimers dragen bij aan de bijzondere Caribische sfeer.  
Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie