1. Home
  2. Noorwegen
  3. Groepsreis Winters Spitsbergen
 

Winterreizen vroegboekkorting

Groepsreis Winters Spitsbergen

7-daagse vakantie

  • ontdek het fascinerende landschap van Spitsbergen
  • verblijf in een boetiek hotel met ontbijt en 5 diners
  • incl. diverse excursies zoals huskysledetocht en sneeuwscootersafari

Treed in de voetsporen van ontdekkingsreiziger Willem Barentsz en maak een once in a lifetime-reis naar Spitsbergen. Ontwaak tussen de imposante bergtoppen, stap op een hondenslee voor een avontuurlijke tocht en word stil van het magische noorderlicht. Dit is een unieke wintervakantie voor natuurliefhebbers naar één van de meest fascinerende plekken op aarde.

 
Actief
 
Comfort
 
Intensiteit
 
Vrije tijd
Ervaar de grootsheid van de arctische natuur op de Noorse eilandengroep Spitsbergen in de Noordelijke IJszee.

Deze ontdekkingsreis begint met een verblijf in het centrum van Oslo, waar we genieten we van een welkomstdiner.

De volgende ochtend is het dan echt tijd om naar Longyearbyen af te reizen, het grootste eiland van de Spitsbergen archipel. Ons boetiek hotel in de gelijknamige hoofdstad Longyearbyen is de uitvalsbasis voor diverse 'expeditietochten'. Van een bezoek aan Camp Barentz in de arctische wildernis - waar je alles leert over de ontdekking van Spitsbergen, tot aan een huskyslede- en sneeuwscootertocht door het winterse landschap. Ook duiken we een kolenmijn in met een bezoek aan coal mine nummer 3 en met een snowcat ((een rupsvoertuig met een verwarmde cabine) rijden we naar een ijsgrot, waar we in afdalen. Bijna iedere avond is het diner inbegrepen.

Het sluitstuk van dit winteravontuur is Oslo. Tijdens een stadstour maken we uitgebreid kennis met de Noorse hoofdstad.

Wanneer boeken
Ga jij dit avontuur aan in de donkerste periode (vertrek 23 januari) wanneer er 24 uur lang duisternis heerst en je alleen ‘licht’ hebt van de maan? Deze periode biedt de meeste kans op het zien van het noorderlicht gedurende de hele dag. Of kies je voor de blauwe schemering (vertrek 20 februari), wanneer er steeds meer daglicht is. Wil je het winterse landschap bewonderen met zonnestralen? Kies er dan voor om tijdens de ‘pastel winter’ (vertrek 13 maart) te gaan.

Groepsgrootte
Minimaal 10 / maximaal 20 deelnemers 
Minimumleeftijd: 12 jaar
Route en programma
Het getoonde reisschema kan in de praktijk (licht) afwijken van het daadwerkelijke reisschema. Wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de reisleiding.

Het kan voorkomen dat de activiteiten en/of diners op andere dagen plaats vinden dan beschreven in het dagprogramma.
Dag 1

Amsterdam - Oslo

Dag 2

Oslo - Longyearbyen

Dag 3

Stadstour en sneeuwscootersafari

Dag 4

Hondensledetocht

Dag 5

Bezoek coal mine en ijsgrot

Dag 6

Longyearbyen - Oslo

Dag 7

Oslo - Amsterdam

Dag 1 - Amsterdam - Oslo
We vertrekken vanaf Schiphol naar Oslo waar we één nacht in het centrum van Oslo verblijven.

Na aankomst in Oslo gaan we met de Noorse hogesnelheidstrein Flytoget richting het centrum naar ons hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding. In de avond is er een welkomstdiner om elkaar beter te leren kennen.

Oslo
Het centrum is compact en daardoor makkelijk te voet te verkennen. Herkenningspunten zijn ondermeer het Operahuis en de wijk Bjorvika met de bijnaam Barcode, omdat de gebouwenreeks in de verte op een streepjescode lijkt. Ook het paleispark is populair. Om 13.30 uur ben je getuige van de wisseling van de wacht. Voor het bewonderen van beeldhouwwerken ga je naar het Vigelandsparken, je vindt hier maar liefst 212 sculpturen.
Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie