Tourist bus traveling on mountain road. Ring of Kerry, Ireland. Travel destination
Doonbeg, County Clare, Ireland. Located on the Wild Atlantic Way.
Fáilte Ireland Dublin City South
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
  1. Home
  2. Ierland
  3. Groepsreis Zuid- en West-Ierland & Dublin

Groepsreis Zuid- en West-Ierland & Dublin

8-daagse rondreis

  • West-Cork, Wild Atlantic Way, Ring of Kerry, Dingle Peninsula, Cliffs of Moher, Connemara en Dublin
  • verblijf in 4-sterrenhotels (soms met binnenzwembad en sauna) in of op loopafstand van dorps- of stadscentrum (niet op alle data in het centrum van Dublin)
  • met reisleiding en prijs is inclusief excursies, entreegelden en diners t.w.v. € 225,-
Overzicht
Route & programma
Inbegrepen & Extra's
Praktische informatie
Beschikbaarheid

Het rijke Keltische erfgoed van Ierland is onlosmakelijk verweven met de groene heuvels en ruige kuststroken van de Ring of Kerry en de Wild Atlantic Way. We dompelen ons onder in Ierse tradities, logeren onder meer in de kleurrijke vissersplaats Dingle en laten Dublin uiteraard niet links liggen.

 
Comfort
 
Cultuur
 
Natuur
 
Intensiteit

Groen, groener, groenst. Van de countryside en de Wild Atlantic Way tot Dublin, deze groepsreis betokkelt al je zintuigen.  

Wat te denken van een wandeling boven op de hoge Cliffs of Moher, de ruige kusten bij Dingle, het rotsige natuurgebied The Burren en het natuurschoon van Connemara. Een kennismaking met het Ierse boerenleven en een historische wandeling door The Lost Valley met een lokale schapenboer geven een inkijkje in het alledaagse leven in de country side. 

Het Ierse avontuur eindigt uiteraard in de hoofdstad Dublin: filmstad, literatuurstad maar bovenal muziekstad, wat vooral tot uiting komt in de uitgaanswijk Temple Bar. 

We vliegen met het Ierse Aer Lingus. Het vervoer ter plaatse is comfortabel en de onze eigen ervaren Nederlandssprekende reisleider zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt.

Deze reis kan niet verlengd worden.

Groepsgrootte
Minimaal 15, maximaal 34 deelnemers
Minimumleeftijd: 18 jaar

Route en programma
De vermelde reisafstanden zijn via de toeristische routes exclusief (foto)stops. Veel trajecten gaan via smalle wegen om de mooiste routes te laten zien. De reistijd hangt af van hoeveel verkeer er is en het aantal fotostops dat gemaakt zal worden. Meestal zijn we aan het eind van de middag/begin van de avond weer in het hotel. Het getoonde reisschema kan in de praktijk (licht) afwijken van het daadwerkelijke reisschema. Wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de reisleiding.
Dag 1

Amsterdam - Cork - Kinsale - Rosscarbery

Dag 2

Rosscarbery - Dingle

Dag 3

Excursie Dingle Peninsula

Dag 4

Dingle - Cliffs of Moher - Ennistymon of Ennis

Dag 5

Ennistymon of Ennis - The Burren - Kylemore Abbey - Westport

Dag 6

Bezoek aan The Lost Valley

Dag 7

Westport - Dublin

Dag 8

Dublin - Amsterdam

Dag 1 - Amsterdam - Cork - Kinsale - Rosscarbery
Reisafstand 80 km / Reisduur 2 uur

Op naar het groene Ierland! We vliegen rechtstreeks naar de zuidelijk gelegen stad Cork. Op de luchthaven worden we bij het meeting point in de aankomsthal opgewacht door onze Nederlandssprekende reisleider. Onze eerste (foto)stop is bij Charles Fort* bij het havenstadje Kinsale.

Charles Fort
Charles Fort is een massief stervormig bouwwerk uit het einde van de zeventiende eeuw, dat ondanks zijn geschiedenis goed bewaard is gebleven. William Robinson, architect van het Royal Hospital in Kilmainham, Dublin, zou het hebben ontworpen. De afmetingen zijn immens - sommige van de buitenste verdedigingswerken zijn 16 meter hoog en het uitzicht vanaf de wallen over de haven van Kinsale is spectaculair.

Kinsale
Dit stadje, ooit een Vikinghaven, staat bekend als startpunt van de Wild Atlantic Way en is een gezellige en levendige plaats. Ook zijn er zijn uitstekende restaurants. Het is een fotogeniek plaatsje met de kleurrijke straten en winkels.

Roadtrip naar Rosscarbery
Daarna rijden we naar Rosscarbery, een klein, typisch Iers plaatsje met een plein met kleurrijke huizen en enkele pubs. Na een gezamenlijk driegangendiner verblijven we in een fijn hotel. 

*toegang tot Charles Fort niet inbegrepen

Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie