Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
  1. Home
  2. Ecuador
  3. Groepsreis Afwisselend Ecuador & Galapagos Eilandhoppen
 

Nazomer Deals

Groepsreis Afwisselend Ecuador & Galapagos Eilandhoppen

18-daagse rondreis

  • 5-daags verblijf op 2 Galapagos Eilanden in hotels inclusief ontbijt en excursies
  • volpension verblijf in jungle-lodge en bezoek aan indígena-gemeenschap in de Andes
  • meerdere lunches op bijzondere plekken inbegrepen en bezoek aan thermale baden Papallacta

Reis tot diep in het zinderende hart van Ecuador, waar koloniale steden, de majestueuze besneeuwde Chimborazo-vulkaan, ongerepte regenwouden en levendige inheemse markten wachten om ontdekt te worden. Ecuador is qua klimaat en natuur de wereld in één land. De Galapagos Eilanden vormen de knallende afsluiter!

 
Cultuur
 
Natuur
 
Strand
 
Intensiteit
Na een uitgebreide ontdekking van Quito (met onder meer een stadstour en een bezoek aan de evenaar) duiken we de jungle in bij Tena. Hier verblijven we in een sfeervolle lodge en trekken de Amazone in. 

Tijdens de verplaatsingen maken we steeds diverse stops, onder meer bij vrijwilligersprojecten. In de omgeving van Tena bezoeken we bijvoorbeeld een herbebossingsproject en na een rondleiding planten we een tropische hardhoutboom.

Het subtropische plaatsje Baños is een outdoorparadijs dat bekend staat om zijn geneeskrachtige warmwaterbronnen. Op weg naar de 6310 meter hoge vulkaan Chimbarazo zien we lama’s, alpaca’s en vicuña’s. 

Vanuit het Andesdorpje Guamote leren we meer over het leven van de (achtergestelde) indígena-gemeenschap, maken we diverse uitstappen, volgen we een workshop empanadas maken en verblijven we in een accommodatie van het vrijwilligersproject Inti Sisa.

Cuenca is misschien wel de mooiste koloniale stad van Ecuador en staat ook bekend om de Panamahoeden die hier vandaan komen. 

Vanuit Guayaguil vliegen we naar de Galapagos Eilanden, het absolute hoogtepunt van je reis. 

Zoals je van ons gewend bent, zorgen wij op de bestemming voor comfortabel vervoer met ervaren chauffeurs. Naar de Galapagos vliegen we met een binnenlandse vlucht, tussen de eilanden varen we met een zogenaamde ‘lancha’ (soort speedboot die als openbaar vervoer dienst doet) en de rest van de reis wordt per airconditioned bus afgelegd. 

Bij deze reis zijn veel excursies al bij de prijs inbegrepen. Zo picknicken we bij de imposante Chimborazo vulkaan, leren we empanadas maken tijdens een kookworkshop en om te ontspannen bezoeken we de rustgevende warmwaterbronnen in Papallacta. Op de Galapagos bezoeken we de reuzenschildpadden op Santa Cruz en maken we vanuit San Cristóbal een boottocht naar Isla Lobos.

Tijdens het vijfdaagse (vier nachten) verblijf op de Galapagos Eilanden gaat de Nederlandssprekende reisleider niet meer met de groep mee, onze Engelssprekende lokale host staat dan tot je beschikking. 
Let op! Bij vertrek op 8 oktober is het verblijf op de 2 Galapagos-eilanden omgedraaid, Je begint dan met het verblijf op San Cristóbal en eindigt met het eiland Santa Cruz.

Groepsgrootte
Minimaal 10 / maximaal 24 deelnemers 
Minimumleeftijd: 12 jaar
Route en programma
Dit reisprogramma is gebaseerd op de standaardreis. Mogelijke wijzigingen, verlengingen en extra opties worden hier niet weergegeven. 
Let op! Bij vertrek op 8 oktober is het verblijf op de 2 Galapagos-eilanden omgedraaid, Je begint dan met het verblijf op San Cristóbal en eindigt met het eiland Santa Cruz. Vanaf daar vlieg je terug naar het vasteland van Ecuador, en door naar Nederland.

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken. Deelnemers aan reizen in Zuid-Amerika moeten bovendien rekening houden met onvoorziene gebeurtenissen ter plaatse.
Dag 1

Amsterdam - Quito

Dag 2

Quito - bezoek evenaar

Dag 3

Quito - optionele excursies

Dag 4

Quito - Papallacta - Tena

Dag 5

Tena

Dag 6

Tena - Baños

Dag 7

Baños

Dag 8

Baños - Chimborazo - Guamote

Dag 9

Guamote

Dag 10

Guamote - Pistishi - Cuenca

Dag 11

Cuenca

Dag 12

Cuenca - Guayaquil

Dag 13

Guayaquil - Santa Cruz (Galapagos Eilanden)

Dag 14

Santa Cruz - San Cristobal

Dag 15

San Cristobal / bezoek Isla Lobos

Dag 16

San Cristobal

Dag 17

Galapagos - Guayaquil - Amsterdam

Dag 18

Aankomst Amsterdam

Dag 1 - Amsterdam - Quito
Reisduur 1 uur
We vertrekken vanaf Schiphol met een rechtstreekse vlucht naar Quito. Leun lekker achterover en geniet van de voorpret. Bij aankomst worden we opgewacht door onze Nederlandssprekende reisleider en naar ons hotel gebracht.  

Stad van de Eeuwige Lente

Aan het einde van de middag komen we aan in de hoofdstad van Ecuador, ook wel de 'Stad van de Eeuwige Lente' genoemd. Quito wordt omringd door het Andesgebergte en ligt op maar liefst 2800 meter hoogte. We verblijven in een aangenaam hotel in het centrum en genieten 's avonds van een welkomstdiner.
Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie