Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
  1. Home
  2. Tanzania
  3. Op safari in Tanzania & Zanzibar

Op safari in Tanzania & Zanzibar

11-daagse individuele rondreis met chauffeur/ranger

  • vier nationale parken inclusief Serengeti
  • perfecte combinatie van safari en strand (verlenging mogelijk)
  • safari op basis van volpension, strandverblijf op basis van halfpension
Overzicht
Route & programma
Inbegrepen & Extra's
Praktische informatie
Beschikbaarheid

De Afrikaanse savanne in Tarangire, Lake Manyara, Serengeti en de Ngorongoro krater; dit is wildrijk Tanzania op zijn best. Een deskundige chauffeur/gids vertelt je onderweg álles over de wild- en vogelsoorten die je tegenkomt. Je eindigt deze reis op de droomstranden van vakantie-eiland Zanzibar.

 
Intensiteit
 
Natuur
 
Cultuur
 
Strand
Alsof je in een bekroonde natuurdocumentaire van David Attenborough bent beland; de grootsheid van de natuur in Tanzania is niet te filmen.

Na een overnachting in Arusha stap je in een comfortabele Land Cruiser en maak je je in Tarangire National Park op voor de eerste gamedrive. Je kunt ook kiezen voor een natuurwandeling met de ranger.

Dan reis je verder naar het relatief kleine, maar eveneens indrukwekkende Lake Manyara, waar je veel wilde dieren kunt spotten zoals giraffen, olifanten en buffels.

Serengeti National Park is de oogappel van Tanzania. Dit wildreservaat behoort tot de mooiste ter wereld, met een overvloed aan roofdieren en enorme leeuwentroepen, hyena's en jakhalzen. En superlatieven schieten tekort om de gamdrive door de Ngorongoro krater te beschrijven, de thuisbasis van zwarte neushoorns, buffels, olifanten, leeuwen, hyena's en talloze antilopen.

Vanaf de luchthaven van Arusha reis je vervolgens door naar Zanzibar, waar je geniet van een ontspannen strandverblijf.

Tijdens de reis verblijf je in comfortabele hotels en sfeervolle lodges en tented camps, zo dicht mogelijk bij het wild. Tijdens de safari word je begeleid door een ervaren Engelssprekende chauffeur/ranger en de comfortabele 4WD Landcruisers zijn speciaal ontworpen voor gamedrives, zodat je de beste foto's kunt maken terwijl je zit of staat met het dak helemaal open.

Veel is inbegrepen in onze pakketten, waaronder de entreegelden van de parken en alle maaltijden tijdens de safari. Op Zanzibar verblijf je in een heerlijk hotel direct aan het prachtige strand op basis van halfpension. Ook alle gamedrives zijn inbegrepen en worden begeleid door een ervaren Engelssprekende chauffeur/ranger.
 
Route en programma
Dit reisprogramma is gebaseerd op de standaardreis. Mogelijke verlengingen (we bieden je de mogelijkheid je afsluitende verblijf op Zanzibar per nacht te verlengen) worden hier niet weergegeven.
Dag 1

Amsterdam – Kilimanjaro

Dag 2

Arusha - Tarangire

Dag 3

Tarangire - Lake Manyara

Dag 4

Lake Manyara - Serengeti

Dag 5

Serengeti

Dag 6

Serengeti - Ngorongoro krater - Karatu

Dag 7

Karatu - Arusha - Zanzibar

Dag 8 t/m 9

Zanzibar

Dag 10

Zanzibar - Nairobi - Amsterdam

Dag 11

Aankomst Amsterdam

Dag 1 - Amsterdam – Kilimanjaro
Reisafstand 15 km / Reisduur 1 uur
Je vliegt rechtstreeks met KLM naar Kilimanjaro waar je wordt ontvangen op de luchthaven. Vervolgens word je naar je hotel gebracht.
Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie