Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
.
Please byline / credit.Photograph by Phil Wilkinson.07740444373.www.philwilkinson.net..Free use images..Loch Tay Safaris images..Kenmore , Loch Tay..Scotland.
Bridge of Orchy on the famous West Higland Way, Scotland
.
  1. Home
  2. Schotland
  3. Rondreis Drie vensters op de Schotse Highlands

Rondreis Drie vensters op de Schotse Highlands

16-daagse rondreis door Schotland

  • verblijf in drie vakantieparken bij natuurgebieden
  • dicht bij Schotlands hoogste bergen en mooiste lochs
  • inclusief retourovertocht IJmuiden - Newcastle met DFDS

Ontdek meren, bergen en bossen in drie smaken, van Ben Nevis tot Loch Lomond National Park en Cairngorms National Park. Elk seizoen heeft hier charme: van de kleurrijke bossen en velden in het voorjaar tot de gouden gloed van de herfst.

Drie natuurgebieden in Schotland en elk seizoen anders! In het voorjaar lilablauwe boshyacinten en vaak nog besneeuwde bergtoppen. In de zomer geniet je van lange dagen, Highland Games en andere activiteiten. En in de Indian Summer zijn de eeuwenoude bossen zo kleurrijk als weinig andere plekken in Europa.


Een rondreis vol natuurschoon, met bovendien een paar van de mooiste kastelen, steden en whiskystokerijen binnen handbereik.

Je verblijft in...
Het vakantiegevoel begint al tijdens de overtocht van IJmuiden naar Newcastle met DFDS. Na aankomst rijd je vanaf Newcastle naar het eerste vakantiepark, aan Loch Goil in Loch Lomond & The Trossachs National Park.

Vervolgens door naar het prachtige Loch Linnhe, met zicht op de hoogste berg van Schotland: Ben Nevis. Aan de oevers zijn soms zeehonden, otters en herten te zien.  

Het laatste vakantiepark bevindt zich in Aberfeldy, bij Loch Tay én bij Dewar’s Aberfeldy Distillery. De regio is zeer geschikt voor buitenactiviteiten, zoals raften en mountainbiken. Maar ook voor wandelingen tussen oeroude bomen, langs stroomversnellingen waar je soms zalmen ziet springen. En voor uitstapjes naar Cairngorms National Park, dat met zijn hoge bergen een paradijs is voor natuurliefhebbers.
Een boottochtje op het Loch Tay is inbegrepen.

Cultureel valt er de hele route ook veel te genieten. Ontdek beroemde kastelen, kleine stadjes als Pitlochry en bruisende steden als Glasgow.

Je sluit de reis af met de overtocht van Newcastle naar IJmuiden.

Je verblijf in bovengenoemde verblijven op basis van logies.

Route en programma
Tijdens deze reis is er geen dagprogramma vastgesteld. Je bent dus geheel vrij om je eigen route te bepalen. We geven je graag een idee van wat er in de omgeving allemaal te zien en te doen is.
Dag 1

Utrecht - IJmuiden - Newcastle

Dag 2

Newcastle - Lochgoilhead

Dag 3 t/m 4

Lochgoilhead

Dag 5

Lochgoilhead - Corpach

Dag 6 t/m 11

Corpach

Dag 12

Corpach - Aberfeldy

Dag 13 t/m 14

Aberfeldy

Dag 15

Aberfeldy - Newcastle

Dag 16

IJmuiden - Utrecht

Dag 1 - Utrecht - IJmuiden - Newcastle
Reisafstand 66 km
Je reist met de auto naar IJmuiden en vertrekt daar met DFDS richting Newcastle.

Vertrek uit IJmuiden

Je kunt tussen 14.00/15.00 uur en 16.45 uur inchecken. Het schip vertrekt om 17.30 uur vanuit IJmuiden.
Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie