Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
  1. Home
  2. Peru
  3. Rondreis Peru - Andes, Condors en Inca's

Rondreis Peru - Andes, Condors en Inca's

20- of 22-daagse rondreis met diverse vervoerstypes

  • 3-daagse tocht door de Colca Canyon, Machu Picchu incl. entree en de Heilige Inca Vallei
  • rondreis per openbaar vervoer met optioneel de 1-daagse hike over de Inca Trail. De 22-daagse reis is inclusief een 4-daags verblijf in de Amazone!
  • volle dagtocht per boot op Titicacameer met bezoek drijvende Uros-rieteilanden incl. lunch

Lima, de mystieke Nazcalijnen, het koloniale stadje Arequipa, condors spotten in Colca Canyon, het Titicacameer, de oude Incahoofdstad Cusco, de Heilige Inca Vallei en natuurlijk Machu Picchu. Dit is een rondreis vol superlatieven. Je reist in wisselende gezelschappen en onder meer met het openbaar vervoer, in minibusjes en per trein.

 
Cultuur
 
Natuur
 
Comfort
 
Reisafstand

Beleef Peru, een land van uitersten, tijdens deze onvergetelijke reis vol hoogtepunten en wonderen!

Vanuit de bruisende hoofdstad Lima ontdek je een overvloed aan diversiteit. Trek naar de immense zandduinen van Ica voor een avontuurlijke boottocht naar de Ballestas Eilanden, ook wel klein Galapagos genoemd.

Reis tussen de Stille Oceaan en het Andesgebergte door de Sechura woestijn, waar droogte en wonderbaarlijke Nazcalijnen samenkomen, te midden van kleurrijke bloemenoases die zelfs kolibries aantrekken.

Arequipa, de 'Witte Stad', charmeert met koloniale pracht, omringd door vulkanen en bekend om culinaire hoogstandjes. Verken vervolgens de uitgestrekte dieptes van de soms wel 3 kilometer diepe Colca Canyon, waar condors zweven boven Andesdorpjes en grazende alpaca's.

Het betoverende Titicacameer verrast met rieteilanden en de unieke levensstijl van de Uros-indígenas. En dan, het drieluik Cusco, de Heilige Inca Vallei en de mysterieuze Machu Picchu, vol rijke geschiedenis en adembenemende natuurlijke schoonheid. Machu Picchu is uniek en intrigerend vanwege zijn spectaculaire natuurlijke omgeving en de zonnecultustempels en -rituelen.

Indien je kiest voor de 20-daagse variant van deze reis, vlieg je vervolgens terug naar Lima waar je nog één dag doorbrengt. Kies je voor de 22-daagse variant (deze optie wordt weergegeven bij Beschikbaarheid en Prijzen boven de de prijstabel), dan beleef je nog een vierdaags avontuur in de jungle van Puerto Maldonado, vol wildlife en ontdekkingen. De laatste overnachting in Lima komt dan te vervallen.

Met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen als KLM start je vakantie al aan boord. Comfortabel vervoer staat klaar op de bestemming, variërend van vliegtuigen tot goed uitgeruste touringcars, en af en toe in internationaal gezelschap per minibus.

Geniet van aangename hotels met ontbijt, van een haciënda in de Heilige Inca Vallei tot een sfeervolle lodge met adembenemend uitzicht in de Colca Canyon. WiFi is vaak beschikbaar en veelal gratis.

En voor wie nog meer wil, voeg de ééndaagse hike over de Inca Trail naar Machu Picchu toe. In plaats van per trein, lóóp je dan naar dit adembenemende Inca bouwwerk, een betoverende ervaring!

Stap in deze reis vol avontuur, natuur, cultuur en ontdekkingen in het fascinerende Peru!

In verband met dIe intensiteit van deze reis is een goede mobiliteit en conditie vereist. Voor reizigers afhankelijk van rollators, rolstoelen, krukken en wandelstokken is deze reis niet geschikt.

Route en programma
Dit reisprogramma is gebaseerd op de 22-daagse reis, inclusief het bezoek aan het Amazone gebied van Peru. Indien je kiest voor de 20-daagse versie vlieg je op dag 18 terug naar Lima, waar je nog een volledige vrije dag hebt, en op dag 19 vlieg je dan in de avond terug naar Nederland.

Het programma van deze privérondreis staat vast wat betreft de reisdagen, (verblijfs)locaties en inbegrepen excursies. De invulling van je overige tijd is natuurlijk helemaal aan jezelf. De in het dagprogramma beschreven bezienswaardigheden en activiteiten geven slechts een idee van wat er mogelijk is.

Deelnemers aan reizen in Zuid-Amerika moeten bovendien rekening houden met onvoorziene gebeurtenissen ter plaatse. Zo kan het voorkomen dat bepaalde trajecten opeens niet per bus maar alleen per vlucht kunnen worden uitgevoerd. In zo'n geval worden de meerkosten aan je doorberekend, die ter plaatse dienen te worden voldaan.


Dag 1

Amsterdam - Lima

Dag 2

Lima - Ica

Dag 3

Ica

Dag 4

Ica - Nazca

Dag 5

Nazca - Arequipa

Dag 6 t/m 8

Arequipa

Dag 9

Arequipa - Colca Canyon

Dag 10

Colca Canyon

Dag 11

Colca Canyon - Puno

Dag 12

Puno - Titicacameer

Dag 13 t/m 14

Puno - Cusco

Dag 15

Cusco - Heilige Inca Vallei - Yucay/Ollantaytambo

Dag 16

Yucay/Ollantaytambo - Machu Picchu - Cusco

Dag 17

Cusco

Dag 18

Cusco - Puerto Maldonado (Amazone gebied)

Dag 19

Puerto Maldonado

Dag 20

Puerto Maldonado

Dag 21

Puerto Maldonado - Lima - Amsterdam

Dag 22

Aankomst Amsterdam

Dag 1 - Amsterdam - Lima
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Je vertrekt vanaf Schiphol naar Lima. Leun lekker achterover en geniet van het entertainment aan boord. 

Bij aankomst word je opgewacht door een Engelssprekende vertegenwoordiger van onze lokale partner en naar je hotel gebracht.  

Miraflores
Ergens halverwege de avond kom je aan bij je hotel in de toeristenwijk Miraflores. Dit is één van de leukste en veiligste buurten in Lima. In deze buurt vind je vele goede en betaalbare restaurantjes. Als je nog puf hebt kun je lekker een hapje en een drankje gaan doen.

Toelichting reisduur
Circa 12,5 uur in het vliegtuig en 1 uur in de bus
Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie