Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
.
Dambulla Cave Temple, Sri Lanka
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
  1. Home
  2. Sri Lanka
  3. Rondreis Sri Lanka - Parel van de Indische Oceaan

Rondreis Sri Lanka - Parel van de Indische Oceaan

16-daagse individuele rondreis met privéchauffeur/gids

  • rondreis met privéchauffeur/gids
  • verblijf in een safarilodge bij Uda Walawe en mogelijkheid tot strandverlenging
  • de mooiste nationale parken

Het weelderig groene Sri Lanka wordt ook wel de Parel van de Oceaan genoemd. Dit tropische juweel herbergt nationale parken met luipaarden, olifanten en beren, theeplantages in de hooglanden, eeuwenoude tempels in koningssteden en pittoreske palmenstranden. Tel daarbij op de vriendelijke bevolking en een keuken om van te smullen en je hebt een veelzijdig vakantieparadijs,

 
Cultuur
 
Natuur
 
Strand
 
Reisafstand

In ruim twee weken kun je de mooiste natuurgebieden en de culturele schatten van Sri Lanka ontdekken. Je hoeft zelf nergens aan te denken, wij regelen je route en overnachtingen en ter plaatse ben je in de veilige handen van een bekwame Engelssprekende privéchauffeur/gids, die je graag alles over zijn land vertelt.

In Wilpattu National Park, het grootste nationale park van Sri Lanka, ga je op jeepsafari op zoek olifanten, krokodillen, vele vogelsoorten en met wat geluk spot je zelfs een luipaard of de zeldzame lippenbeer. 

Dan reis je naar Sigiriya in het hart van het eiland. je beklimt de eeuwenoude Rots van Kasyapa voor een fantastisch uitzicht op de omgeving. Tegen het vallen van de avond ga je in een nationaal park op zoek naar wilde olifanten, die rond dat tijdstip hun schaduwplaatsen verlaten om bij de open waterplekken te drinken. 

Vertederend is het bezoek aan Elephant Transit Home in Uda Walawe National Park, waar jonge weesolifanten opgevangen tot ze groot en sterk genoeg zijn om in de natuur te overleven. 

Natuurlijk ontbreken ook de bekende hoogtepunten niet. Je verkent het culturele en spirituele hart van Sri Lanka, dat zich uitstrekt van Kandy in het midden van het land tot Polonnaruwa in het oosten en Anuradhapura in het noorden en trekt de koele hooglanden in waar je een theeplantage en- fabriek bezoekt.

Je eindigt deze reis zoals je deze begon: geheel ontspannen aan het strand van de Indische Oceaan in een comfortabel hotel met zwembad!

Visum vereist voor deze reis
Onder het kopje Bestemmingsinformatie leggen we je uit hoe je het visum voor deze bestemming kunt aanvragen. 

  


Route en programma
Dit reisprogramma is gebaseerd op de standaardreis. Een mogelijke strandverlenging (we bieden deze optie aan het einde van de rondreis) wordt hier niet weergegeven. 
Dag 1

Amsterdam - Colombo

Dag 2

Verblijf aan de Indische Oceaan

Dag 3

Indische Oceaan - Wilpattu - Anuradhapura

Dag 4

Anuradhapura - Dambulla/Sigiriya

Dag 5

Dambulla/Sigiriya

Dag 6

Dambulla/Sigiriya

Dag 7

Dambulla/Sigiriya - Kandy

Dag 8

Kandy

Dag 9

Kandy - Nuwara Eliya/Bandarawela

Dag 10

Bandarawela/Nuwara Eliya

Dag 11

Bandarawela - Tissamaharama

Dag 12

Tissamaharama - Uda Walawe

Dag 13

Uda Walawe - Sinharaja - strandverblijf

Dag 14 t/m 15

Strandverblijf

Dag 16

Colombo - Amsterdam

Dag 1 - Amsterdam - Colombo
Sri Lanka

Vertrek met overstap naar Sri Lanka.

Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie