Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
  1. Home
  2. Jordanië
  3. Singlereis Woestijnwonderen van Jordanië

Singlereis Woestijnwonderen van Jordanië

8-daagse groepsreis voor de soloreiziger

  • alle hoogtepunten: Petra, woestijnovernachting, Dode Zee
  • verblijf in het 5-sterren Mövenpick hotel in Aqaba en Hilton aan de Dode Zee
  • keuze uit kamer op indeling of kamer voor alleengebruik

Tijdens je reis door het gastvrije Jordanië kan je heel wat van je bucketlist afstrepen! Je ervaart hoe het is om te drijven tijdens je verblijf aan de Dode Zee en staat oog in oog met één van de zeven wereldwonderen: Petra. Ook slaap je een nachtje in de woestijn. Zie je al voor je hoe helder de sterren daar aan de hemel staan? 

 
Cultuur
 
Natuur
 
Strand
 
Intensiteit

Het gevarieerde programma van woestijn, zee en cultuur en reisleiding met veel kennis en uitleg maken deze rondreis tot een onvergetelijke ervaring.

Bij de start van de reis ontdekken we in Amman de overblijfselen uit de oudheid. Ook bezoeken we de stad Jerash, één van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. In de hoofdstraat omlijst met zuilen zie je de karrensporen nog in de stenen staan. Niet moeilijk om je voor te stellen hoe deze handelsstad moet hebben gefloreerd.

Dan dalen we af naar het laagste punt ter aarde: de Dode Zee. Vanwege de hoge concentratie zout blijf je drijven op het zeewater. Echt een vreemde gewaarwording! De mineralen in het water zijn overigens ook goed voor een perzikzacht huidje na een bad. 

Wanneer we de Dode Zee achter ons laten, klopt ons hart vol verwachting: we naderen de stad Petra. Na een wandeling door een kloof met metershoge rotswanden staan we dan eindelijk oog in oog met de Schatkamer, geheel uit zandsteen gehouwen. Hier heb je de tijd om de verborgen stad zelf verder te ontdekken. 

Na een ontspannen stop Aqaba aan de Rode Zee maken we ons op voor een verblijf bij de bedoeïenen in de Wadi Rum woestijn. Tijdens een jeeptour trekken we dieper de woestijn en vergaap je je aan een decor van woeste rotsformaties in vele kleurschakeringen. 

De reis eindigt waar we begonnen zijn, in de hoofdstad Amman.

Groepsgrootte
Minimaal 10 / maximaal 30 deelnemers
Minimumleeftijd: 18 jaar
Route en programma
Het getoonde reisschema kan in de praktijk (licht) afwijken van het daadwerkelijke reisschema. Wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de reisleiding.
Dag 1

Amsterdam - Amman

Dag 2

Amman

Dag 3

Amman - Dode Zee

Dag 4

Dode Zee - Petra

Dag 5

Petra - Aqaba

Dag 6

Aqaba - Wadi Rum

Dag 7

Wadi Rum - Amman

Dag 8

Amman - Amsterdam

Dag 1 - Amsterdam - Amman
Reisafstand 45 km / Reisduur 1 uur
Vertrek vanaf Amsterdam voor onze rechtstreekse vlucht naar Amman. Na een kleine vijf uur vliegen worden we op de luchthaven opgewacht door onze Nederlandssprekende reisleider en lokale gids. 

We bevinden ons meteen in een totaal andere wereld en worden in een comfortabele bus naar ons hotel gebracht. Het avontuur is begonnen!

Je zult zien, de Jordaanse bevolking is bijzonder gastvrij en je voelt je direct welkom in dit bijzondere land.
 
Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie