Hoge bergen, oude steden en heerlijke wijn

Vakantie Georgië

Vakantie Georgië

Georgië is enkele jaren terug op de kaart gezet als vakantieland na de opnames voor het tv-programma Wie is de Mol. Een bezoek aan dit groene land staat garant voor mooie natuur, vriendelijke mensen, oude kloosters, lekker eten, prachtige berglandschappen en een bewogen geschiedenis. Zo werd Jozef Stalin in deze voormalige Sovjetrepubliek geboren als zoon van een schoenmakersknecht in het Georgische plaatsje Gori.

In Georgië staat de beroemde Gergeti Trinity Kerk. Deze 14e eeuwse kerk ligt niet ver van het dorpje Kazbegi, aan de voet van de gelijknamige berg, op een hoogte van 2.170 meter. Dit is misschien wel de mooiste en meest iconische plek van dit land. De route ernaartoe per jeep over een steil bergpad is alleen al een hele ervaring. Kijk uit over de Hoge Kaukasus met overal om je heen stilte en verlatenheid.

Keuze uit 3 Georgië reizen in 5 categorieën

Populaire Georgië reizen

Vakantie Georgië - Van berglandschappen tot historische gebouwen

Wil je naar een bijzondere bestemming in Europa waar nog niet iedereen geweest is? Dan kunnen we een vakantie naar Georgië zeker aanraden. Wat Georgië zo bijzonder maakt? Dat kunnen we niet in een paar woorden uitleggen. Hier vind je zowel fantastische berglandschappen als historische gebouwen. Wij zorgen ervoor dat je de hoogtepunten van Georgië zult ontdekken tijdens een complete reis. 

De mooiste berglandschappen

Tijdens een vakantie in Georgië ontkom je niet aan de mooiste berglandschappen van het Kaukasus gebergte. Ga per jeep naar de Gergeti Trinity Kerk, wat qua route al een hele ervaring is. Vanuit deze plek kijk je uit over de Grote Kaukasus: een prachtig, adembenemend landschap. Misschien wel de mooiste en meest iconische plek van Georgië. In het zuiden van Georgië bevindt zich de Kleine Kaukasus, waar je ook wandeltochten kunt maken.

De grotstad Vardzia

Tijdens een vakantie in Georgië mag een bezoek aan de grotstad Vardzia zeker niet ontbreken. Wij durven dit wel één van de meest indrukwekkende historische bezienswaardigheden van Georgië te noemen. Hier kun je een wandeling maken in deze grotstad waar vroeger maar liefst 50.000 mensen gewoond hebben. Een aardbeving zorgde er helaas voor dat het niet meer bewoonbaar was, maar je kunt wel nog steeds een bezoek brengen aan deze bijzondere plek. Wandel door de grotstad via trappetjes en enkele kamers. Als je wilt kun je zelfs via de smalle gangetjes en trappen naar de andere kant van de stad. 

Ontdek het sfeervolle Tbilisi

De hoofdstad Tbilisi is ook zeker de moeite waard om te ontdekken tijdens een vakantie in Georgië. Hier vind je zowel moderne als authentieke gebouwen en het zal je ook zeker opvallen hoe kleurrijk de stad is. Wandel door de schilderachtige steegjes in het oude centrum van Tbilisi en bestel een hapje en een drankje één van de vele hippe restaurantjes. In het oude centrum vind je ook veel bijzondere historische gebouwen zoals kathedralen, moskeeën, badhuizen en de oude iconische klokkentoren.  

Ontdek Georgië met eigen ogen

Wij bieden de mogelijkheid om de hoogtepunten van Georgië te ontdekken tijdens een compleet georganiseerde vakantie. Georgië biedt nog veel meer dan je in eerste instantie misschien zult denken, en dat ontdek je met eigen ogen tijdens onze reizen. Wij regelen alles, van de vluchten tot de overnachtingen en excursies, waardoor je onbezorgd kunt genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft.