Vakantie Marokko - comfortabel op rondreis naar de koningsteden, de Sahara en het Atlasgebergte
Marokko is een mystiek land, met kleurige souks met kleine bochtige straatjes en schitterende paleizen van sultans. Daarnaast heeft het land vruchtbare valleien, een weergaloze natuur en is het beroemd om de koningssteden. Marokko is je bezoek meer dan waard!Slapen onder de sterrenhemel tijdens je rondreis naar Marokko
Reizen naar Marokko staat garant voor een sprookjesachtige ervaring. Slapen in een tentenkamp en bij het kampvuur uitkijken op een kraakheldere sterrenhemel, En de zon in de vroege ochtend zien opkomen achter de gouden duinenpracht. Beleef deze magische dromenvanger in feeëriek Marokko.Tips en bezienswaardigheden tijdens een Marokko rondreis
Wat te denken van Fès met haar leerlooierijen en Rabat, hoofdstad van het land? Een vakantie Marokko is niet compleet zonder bezoek aan Marrakech, werkelijk een sprookje uit 1001 nacht, met haar souks, slangenbezweerders en een wirwar aan straatjes.Natuurlijke hoogtepunten vind je zeker ook tijdens jouw rondreis door Marokko. Ontdek het Atlasgebergte, waar de hoogste piek wel 4200 meter hoog is. Hier vlakbij ligt Ouarzazate. Hier werden een aantal beroemde films opgenomen, zoals Gladiator. Bezoek hier zeker het vestingdorp Aït Benhaddou.
Bijkomen van je reis doe je natuurlijk aan de kust. Ga op ontdekkingstocht door de stad van Casablanca en bezoek de enorme Hassan II-moskee.
De Marokkaanse keuken
Een traditionele plek om te eten in Marokko is in een ‘riad’ of een ‘darak’. In Marokkaanse gerechten wordt uitgebreid gebruikgemaakt van kruiden en specerijen zoals komijn, koriander, saffraan, kaneel, gember en paprika. De Marokkaanse keuken is heel divers en varieert van hartige tajines (stoofschotels) tot couscousgerechten, salades, soepen en baklava. De theeceremonie, ook wel bekend als ‘atay’, is een belangrijk sociaal ritueel. Eenmaal goed doorgetrokken wordt de thee vanaf een hoogte in kleine glazen gegoten, waarbij er vaak eenkenmerkende schuimlaag op de thee ontstaat. Hoe groter de schuimlaag hoe beter de kwaliteit van de thee en hoe kundiger de bereiding.