Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Beeld kan niet gebruikt worden i.v.m. copyright onbekend
Beeld kan niet gebruikt worden i.v.m. copyright onbekend
  1. Home
  2. Duitsland
  3. Familierondreis Sauerland, Rijn en Beieren

Familierondreis Sauerland, Rijn en Beieren

8-daagse reis met eigen vervoer door Duitsland

  • bezoek aan meerdere bruisende, historische steden
  • slapen bij een kasteel
  • voordelige kinderprijzen tot en met 14 jaar

Drie prachtige stukjes Duitsland in één vakantie. Verken de bergen in het Sauerland, slaap als ridder bij het kasteel in Noord-Beieren en zoek de hoogte op met de Drachenfelsbahn!

Ontdek drie heel verschillende Duitse regio’s! 

Je vakantieavontuur start vanuit Willingen, je uitvalsbasis voor een verblijf tussen de bergen en meren van het Sauerland. 

Slaap daarna als een ridder bij het kasteel in Kronach, in het grensgebied tussen Thüringen en Noord-Beieren. Een streek met veel kastelen en historische plaatsen zoals Coburg, Bamberg en Kronach zelf. Dicht langs de Speelgoedroute en vlak bij het ‘Groene Hart van Duitsland’, met natuurpark Frankenwald dat grenst aan het Thüringer Wald. Wandel een stukje van de Rennsteig en geniet hier van Duitslands oudste lange-afstands-wandelpad. 

Daarna verhuis je naar het Zevengebergte, een van Duitslands oudste natuurreservaten. De heuvels, het kasteel en de vergezichten hier rond de Drakenrots (Drachenfels) prikkelen de fantasie. Een bezoek aan Phantasialand is voor de kinderen natuurlijk helemaal een fantastische afsluiting van deze rondreis. 

Je verblijft in...
Je begint in het bekende Sauerland Stern Hotel met zijn vele faciliteiten. Plons in het lagunebad of neem de kabelbaan naar de 838 meter hoge Ettelsberg. 

Vervolgens ontdek je Noord-Beieren, waar je je een ridder voelt in het JUFA Hotel Festung Rosenberg Kronach, dat tussen de historische muren van kasteel Rosenberg ligt. 

Na Kronach rijd je door naar Königswinter, aan de voet van het Zevengebergte. Neem hier de Drachenfelsbahn naar het sprookjesachtige kasteel Drachenburg dat uitkijkt over de Rijnvallei. Je overnacht in het JUFA Hotel Königswinter/Bonn en sluit deze prachtige rondreis eventueel af met een dagje in het attractiepark Phantasialand.

Je verblijft in Hotel Sauerland Stern, JUFA Hotel Festung Rosenberg Kronach en JUFA Hotel Königswinter op basis van halfpension. 

Verlengen
Je kunt deze rondreis niet verlengen.

Bijzondere ervaringen
• de zomerrodelbaan in Willingen 
• ontdek meerdere plaatsen langs de Speelgoedroute 
• een ridderlijke verblijfplaats: het kasteel in Kronach 
• met de tandradbaan omhoog in Königswinter voor prachtig weids uitzicht 
Route en programma
Dag 1

Utrecht - Willingen

Dag 2

Willingen

Dag 3

Willingen - Kronach

Dag 4 t/m 5

Kronach

Dag 6

Kronach - Königswinter

Dag 7

Königswinter

Dag 8

Königswinter - Utrecht

Dag 1 - Utrecht - Willingen
Reisafstand 330 km
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Op naar het Sauerland! Vandaag reis je af naar Willingen. Binnen een paar uur rijd je tussen de bossen, weiden, rivieren en de vele stuwmeren die dit gebied rijk is. 

Het glooiende landschap, de bossen en de gezellige dorpjes zorgen ervoor dat je je in een andere wereld waant. 
 
Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie