Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
danielronnback.blogspot.com
  1. Home
  2. Zoeken
  3. Familierondreis Zweden in een notendop met Oslo

Familierondreis Zweden in een notendop met Oslo

13-, 14-daagse rondreis met eigen vervoer door Midden-Zweden

  • logeren in een heuse Zweedse stuga
  • veel activiteiten mogelijk zoals vissen, kanoën en mountainbiken
  • inclusief overtochten met Stena Line en Fjord Line

Zweden is een perfect land om tijdens een rondreis met de kinderen te ontdekken. Lekker veel ruimte, heerlijke meren, ongerepte natuur en lange zomeravonden! Neem je ook een kijkje bij de hoogste waterval?

Beleef met je kinderen tal van avonturen in de uitgestrekte bossen en de vele meren. Wat dacht je van kanoën, vlotvaren, mountainbiken en elanden spotten? Of tot ‘s avonds laat zwemmen onder de zon die toch niet ondergaat.

Het avontuur begint al met de bootreis en gaat door tot aan Idre. Tijdens de rondreis verblijf je op drie verschillende vakantieparken. Geniet van typisch Zweedse tradities, de gastvrijheid, de Dalarnapaardjes en maak kennis met de Sami-cultuur. Je sluit de reis af in de Noorse hoofdstad Oslo.

In het zuiden van Dalarna start je deze reis in Säfsen aan het Säfsjonmeer. Dompel onder in het meer, ga vissen met een roeiboot, of kanoën rondom het eiland. Liever meer actie, ga dan mountainbiken of trampoline springen in de indoorhal. 

In Orsa Grönklitt ben je midden in de natuur en toch dicht bij de authentieke dorpjes en het waterparadijs in het Zweedse Dalarna. Het Siljanmeer, Leksandstrand, Mora, Rättvík en Orsa zijn de hoogtepunten in de omgeving. Zelfs de kerstman kan je bezoeken in de zomer, in Tomteland.

Idrefjäll waar je kennis maakt met de Samicultuur. Heb je wel eens een rendier langs je huisje zien lopen? Ga naar de hoogste waterval in het Nationaal Park Fullufjället, mountainbiken over de skipistes of raften in Noorwegen.

Tot slot verblijf je in hartje Oslo, naast het Koninklijk Paleis. Met Fjord Line vaar je de volgende dag weer richting Denemarken.

Route en programma
Deze beschrijving is gebaseerd op de 14-daagse rondreis.

Bij de 13-daagse reis verblijf je één nacht korter in Fredriksberg, één nacht langer in Orsa en één nacht korter in Idre. 

Tijdens deze reis is er geen dagprogramma vastgesteld. Je bent dus geheel vrij om je eigen route te bepalen. We geven je graag een idee van wat er in de omgeving allemaal te zien en te doen is.
Dag 1

Utrecht - Kiel

Dag 2

Göteborg - Fredriksberg

Dag 3 t/m 4

Fredriksberg

Dag 5

Fredriksberg - Orsa

Dag 6 t/m 8

Orsa

Dag 9

Orsa - Idre Fjäll

Dag 10 t/m 12

Idre Fjäll

Dag 13

Idre Fjäll - Oslo

Dag 14

Oslo - Kristiansand - Utrecht

Dag 1 - Utrecht - Kiel
Reisafstand 600 km

Je reist met eigen auto naar Kiel in Duitsland. Hier vertrek je met Stena Line naar Göteborg. Vanavond slaap je aan boord van het schip, in een binnenhut (incl). Maak nu al kennis met typisch Zweedse gerechten van het smörgåsbord. Je vakantie kan beginnen.

Aan boord van het schip kun je gebruikmaken van het smörgåsbord - een buffetmaaltijd met heerlijke, typisch Zweedse gerechten. Tijdens het vakantieseizoen zijn er meerdere sessies. Reis je met kinderen dan is de vroege sessie aan te raden. Reserveren vooraf of direct na het aan boord gaan, dan hoef je niet in de rij te wachten. Overnachting aan boord.

Vertrek- en aankomsttijd
De boot vertrekt om 18.45 uur vanuit Kiel en komt om 09.15 uur aan in Göteborg. Let op! op zaterdag en zondag vertrek om 17.45 uur vanuit Kiel.


Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie