Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
see other winery shots
  1. Home
  2. Zoeken
  3. Groepsreis Compleet Zuid-Afrika

Groepsreis Compleet Zuid-Afrika

22-daagse rondreis

  • absolute hoogtepunten: het Krugerpark, Drakensbergen en Kaapstad
  • comfortabele hotels en lodges op bijzondere locaties
  • vele excursies en entreegelden ter waarde van circa € 185,- per persoon inbegrepen

Zoek tijdens onze bestseller naar Zuid-Afrika in het Krugerpark naar de Big Five, vergaap je aan duizelingwekkende uitzichten langs de Panoramaroute, omarm lokale culturen in Swaziland, kijk uit op de hoogste pieken van de Drakensbergen en ervaar  Kaapstad. Zie met eigen ogen waarom Zuid-Afrika bekendstaat als de wereld in één land.

 
Natuur
 
Cultuur
 
Intensiteit

Deze Grand Tour Zuid-Afrika voert langs vrijwel alle hoogtepunten van dit veelzijdige land en is de meest geliefde keuze onder onze reizigers. 

In Pretoria leren we alles over de geschiedenis van de eerste Europese kolonisten, het Apartheidsregime en Nelson Mandela, de eerste president van het nieuwe Zuid-Afrika. 

Liefhebbers van adembenemende uitzichten genieten tijdens de Panoramaroute.

In een privéwildreservaat bij Ohrigstad maken we onze eerste gamedrive en in het Krugerpark gaan we op zoek naar leeuwen, buffels, neushoorns, olifanten, luipaarden en heel veel meer wildsoorten.

Het koninkrijkje Swaziland, overnachten in de Afrikaanse bush, kennismaken met de Zulu-bevolking, varen over het St Lucia meer en de machtige Drakensbergen; de veelzijdigheid van Zuid-Afrika is ongekend. 

Langs de Indische Oceaan en de ruige Wild Coast komen we in groener gebied terecht. De kustroute voert langs grillige rotsen, dichte bossen, verlaten baaien en een eindeloze bloemenpracht en aan de kustlijn wandelen we door het diepgroene woud van Tsitsikamma National Park. 

Via Oudtshoorn, dwars door de Karoo halfwoestijn en over de langste wijnroute ter wereld naar Kaapstad. Bekend om de Tafelberg, Robbeneiland en de levendige V&A Waterfront. Maar ook om Kaap de Goede Hoop, Stellenbosch en Boulders Beach met zijn waggelende pinguïns.

Met deze reis heb je een geweldige indruk van compleet Zuid-Afrika!

Groepsgrootte 
Minimaal 12 / maximaal 35 personen
Minimumleeftijd: 12 jaar

Route en programma
Het getoonde reisschema kan in de praktijk (licht) afwijken van het daadwerkelijke reisschema. Wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de reisleiding.

Dit reisprogramma is gebaseerd op de standaardreis. Mogelijke verlengingen (we bieden je de mogelijkheid je afsluitende verblijf in Kaapstad per nacht te verlengen) worden hier niet weergegeven.
Dag 1

Amsterdam - Johannesburg

Dag 2

Johannesburg

Dag 3

Johannesburg - Ohrigstad

Dag 4

Ohrigstad - Panoramaroute - Kruger National Park

Dag 5

Kruger National Park

Dag 6

Kruger National Park - Swaziland

Dag 7

Swaziland - Hluhluwe

Dag 8

Hluhluwe - Hluhluwe privéwildreservaat

Dag 9

Hluhluwe - St Lucia

Dag 10

St Lucia - Drakensbergen

Dag 11

Drakensbergen

Dag 12

Drakensbergen - Wild Coast

Dag 13

Wild Coast

Dag 14

Wild Coast - Cape St Francis

Dag 15

Cape St. Francis - Tuinroute - Knysna

Dag 16

Knysna - Oudtshoorn

Dag 17

Oudtshoorn

Dag 18

Oudtshoorn - Route 62 - Kaapstad

Dag 19 t/m 20

Kaapstad

Dag 21

Kaapstad - Amsterdam

Dag 22

Aankomst Amsterdam

Dag 1 - Amsterdam - Johannesburg
Reisafstand 10 km / Reisduur 0.25 uur
De grote dag is aangebroken! Op Schiphol checken we in voor de vlucht naar Zuid-Afrika. We vliegen rechtstreeks naar Johannesburg en komen 's avonds aan. Bij de aankomsthal begroet de Nederlands/Afrikaanssprekende gids ons en begeleidt ons naar het eerste hotel.

Geldzaken
Tijdens onze reizen in Zuid-Afrika reizen wij zoveel mogelijk zonder contant geld. Je kunt de gewenste optionele excursies per creditcard of pinpas betalen aan de reisleider en ook vrijwel alle winkels accepteren creditcard- of pinpasbetalingen. 

Wij raden aan om voor vertrek in Nederland ongeveer € 100, - per persoon te wisselen naar Zuid-Afrikaanse rand, voor fooien en kleine uitgaven. Pinnen bij aankomst op de luchthaven van Johannesburg wordt om veiligheidsredenen afgeraden. Later in de reis maken we een stop bij een bank waar veilig kan worden gepind.
 
Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie