Beeld kan niet gebruikt worden i.v.m. copyright onbekend
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
  1. Home
  2. Zoeken
  3. Groepsrondreis Wildrijk Zuid-Afrika

Groepsrondreis Wildrijk Zuid-Afrika

15-daagse rondreis

  • ervaar township Soweto onder leiding van een lokale gids
  • beleef een gamedrive in Hluhluwe in open 4WD
  • overnacht op bijzondere locaties tussen het wild
Overzicht
Route & programma
Inbegrepen & Extra's
Praktische informatie
Beschikbaarheid

De Panoramaroute, Krugerpark, het koninkrijk Swaziland, Hluhluwe-iMfolozi wildreservaat, iSimangaliso Wetland Park bij St Lucia aan de Indische Oceaan en de Drakensbergen: voel je verbonden met de natuur van wild Zuid-Afrika!

 
Intensiteit
 
Natuur
 
Cultuur
 
Steden
Op safari in Zuid-Afrika en slapen in een lodge midden in de natuur is voor veel mensen een droom. Wij nemen je mee naar het hart van wild Zuid-Afrika. Natuurlijk gaan we op zoek naar de Big Five en heel veel meer wildlife. Vele excursies zijn inclusief en het programma is goed gevuld met de hoogtepunten op de route. Dat neemt niet weg dat er ook voldoende ruimte is voor eigen invulling en optionele activiteiten. 

Bij Ohrigstad strijken we neer in een lodge midden in een privéwildpark. Dit is ook de uitvalsbasis voor een verkenningstocht langs de hoogtepunten van de beroemde Panoramaroute. 

Aangekomen in onze lodge aan de rand van het Krugerpark vult de lucht zich met geluidsflarden van brullende leeuwen, kwetterende vogels en krijsende apen. 

Via het koninkrijk Swaziland, waar we verblijven in een natuurreservaat, komen we aan in Hluhluwe. Hier wacht ons misschien wel het hoogtepunt van deze reis: een gamedrive per 4WD door het savannelandschap van Hluhluwe-iMfolozi wildreservaat, een sanctuary voor de bedreigde neushoorn. 

Geen land zo afwisselend qua natuur als Zuid-Afrika. Het subtropische iSimangaliso Wetland Park aan de oostkust in Kwazulu-Natal is rijk aan biodiversiteit en vormt het leefgebied van grote populaties nijlpaarden, krokodillen en talrijke vogelsoorten waaronder witte en roze pelikanen. 

uKhahlamba, ‘de barrière van speren’. Zo noemen de Zoeloes de weelderig groene bergketen Drakensbergen in Kwazulu-Natal. Je beleeft bergen plezier in dit wandeleldorado, dat ook een unieke nalatenschap van de San (ook wel bekend als de Bosjesmannen) herbergt: een collectie rotsschilderingen die de verhalen over hun leven als jager-verzamelaar uitbeelden.  

De verkenningstochten door de natuur worden aan het begin en einde van deze groepsrondreis afgewisseld met rondleidingen in Pretoria, Johannesburg en township Soweto, die de echo in zich dragen van de bewogen recente geschiedenis. 

Overnachtingen
We verblijven deze rondreis in goede hotels en bijzondere lodges, veelal midden in de natuur. Zo overnachten we in de Hannah Lodge. Deze viersterrenlodge ligt in een privé wildreservaat en vanuit je chalet heb je een spectaculair uitzicht. Deze plek is ideaal voor het ontdekken van de Afrikaanse natuur. Je verblijft in de accommodaties op basis van logies en ontbijt.

Inclusief rechtstreekse vluchten, comfortabel vervoer en Nederlandssprekende reisleiding

Je vliegt rechtstreeks met KLM, onze nationale trots. Op de bestemming zorgen we voor comfortabel vervoer. De ervaren chauffeurs staan voor je klaar voor een optimale vakantiebeleving. Onze lokale, zorgzame Afrikaans-/Nederlandssprekende reisleiders zijn echte natuurliefhebbers die met veel enthousiasme hun kennis over het land met je delen. 

Veel inclusief
Wij hebben er voor gekozen om de entreegelden voor de belangrijkste bezienswaardigheden en vele activiteiten zoals een gamedrive per 4WD, een bezoek aan Soweto met een lokale gids en stadstours op te nemen in de prijs zodat je tijdens de reis niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Groepsgrootte
Minimaal 10 / maximaal 36 deelnemers (er is geen minimum aantal nodig bij gegarandeerd vertrek)
Minimumleeftijd 12 jaar
Route en programma
Het getoonde reisschema kan in de praktijk (licht) afwijken van het daadwerkelijke reisschema. Wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de reisleiding.
Dag 1

Amsterdam - Johannesburg

Dag 2

Johannesburg - Ohrigstad

Dag 3

Ohrigstad - Panoramaroute - Ohrigstad

Dag 4

Ohrigstad - Kruger National Park

Dag 5

Kruger National Park

Dag 6

Kruger National Park - Swaziland

Dag 7

Swaziland

Dag 8

Swaziland - Hluhluwe

Dag 9

Hluhluwe (vrije dag)

Dag 10

Hluhluwe - St Lucia

Dag 11

St Lucia - Drakensbergen

Dag 12

Drakensbergen

Dag 13

Drakensbergen - Johannesburg

Dag 14

Johannesburg - Amsterdam

Dag 15

Aankomst Amsterdam

Dag 1 - Amsterdam - Johannesburg
Reisafstand 10 km / Reisduur 0.25 uur
Beeld kan niet gebruikt worden i.v.m. copyright onbekend
De eerste etappe van deze rondreis voor liefhebbers van natuurschoon voert met een rechtstreekse KLM-vlucht van Schiphol naar Johannesburg. 

We komen 's avonds aan op de luchthaven van Johannesburg, waar in de aankomsthal onze Afrikaans-/Nederlandssprekende reisleider ons al op te wachten die ons begeleid naar de bus voor de transfer naar ons nabijgelegen hotel. Tijd voor de welverdiende nachtrust, morgen begint het Afrikaanse avontuur!

Johannesburg
Later deze rondreis maken we kort kennis met deze miljoenenstad. 

Geldzaken
Tijdens onze reizen in Zuid-Afrika reizen wij zoveel mogelijk zonder contant geld. Je kunt de gewenste optionele excursies per creditcard of pinpas betalen aan de reisleider en ook vrijwel alle winkels accepteren creditcard- of pinpasbetalingen. 

Wij raden aan om voor vertrek in Nederland ongeveer € 100, - per persoon te wisselen naar Zuid-Afrikaanse rand, voor fooien en kleine uitgaven. Pinnen bij aankomst op de luchthaven van Johannesburg wordt om veiligheidsredenen afgeraden. Later in de reis maken we een stop bij een bank waar veilig kan worden gepind.

Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie