Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
  1. Home
  2. Ecuador
  3. Singlereis Actief Ecuador
 

Nazomer Deals

Singlereis Actief Ecuador

17-daagse groepsreis voor de soloreiziger

  • koloniaal Cuenca, bezoek aan indígena-gemeenschap in de Andes, jungle, vulkanen, salsales én strand
  • welkomstdiner en meerdere lunches inbegrepen en keuze uit kamer op indeling of kamer voor alleengebruik
  • verblijf in een mooie jungle-lodge in de Amazone op basis van volpension én excursies

Verken zeer divers Ecuador tijdens deze adembenemende rondreis! Van betoverende koloniale steden tot majestueuze Andespieken en rokende vulkanen. Doorkruis ongerepte regenwouden en snuif de authentieke sfeer op van indígena-markten. Je eindigt deze afwisselende reis aan het fijne strand!

 
Cultuur
 
Natuur
 
Strand
 
Intensiteit
Beleef het bruisende Ecuador met ons op deze avontuurlijke reis die al je zintuigen prikkelt! Verken betoverende koloniale steden, doorkruis ongerepte regenwouden en sta oog in oog met imposante vulkanen. Ecuador, bekend als de Wereld in één Land, biedt, hoewel het één van de kleinste landen van Zuid-Amerika is, een overweldigende variatie aan landschappen: het Hoogland (ook wel de Sierra genoemd), de Costa (het tropische kustgebied), de Amazone en de Galapagos Eilanden (aan het einde van de rondreis optioneel bij te boeken).

We starten in het nevelwoud van Mindo en bezoeken hier onder andere een vlindertuin.
In Quito doen we een stadstour, salsales en we brengen een bezoek aan het fascinerende evenaarmuseum Inti Ñan. De jungle roept in Tena, waar we te voet en per boot de Amazone doorkruisen, met stops bij inspirerende vrijwilligersprojecten zoals een herbebossingsinitiatief.

Via het adembenemende Baños, een outdoorparadijs met geneeskrachtige warmwaterbronnen aan de voet van de Tungurahua vulkaan, reizen we naar de 6310 meter hoge vulkaan Chimbarazo. Ontmoet de lokale bevolking in Guamote, leer empanadas maken, en verblijf in een accommodatie van het vrijwilligersproject Inti Sisa.

Cuenca, een parel van koloniale pracht, is een hoogtepunt voordat we relaxen op het strand van Montañita aan de Grote Oceaan. We dompelen je onder in lokale gemeenschappen via vrijwilligersprojecten en een verblijf in een prachtige Amazone-lodge.

Deze reis wordt begeleid door ervaren Nederlandssprekende reisleiders en lokale Engelssprekende gidsen. Inbegrepen excursies variëren van een picknick bij de Chimborazo-vulkaan tot salsales en een kookworkshop. Maar dat is nog niet alles – we bezoeken een kinderopvang en een vrouwencommunity, gaan mountainbiken in Baños, en schommelen boven een afgrond voor de adrenalinekick.

En voor wie nog niet genoeg heeft, bieden we een verlenging naar de Galapagos Eilanden aan, een ultieme 'eilandhop'-ervaring met overnachtingen, vluchten, en inbegrepen activiteiten op twee verschillende eilanden.

Groepsgrootte
Minimaal 10 / maximaal 24 deelnemers
Minimumleeftijd: 18 jaar
Route en programma
Dit reisprogramma is gebaseerd op de standaardreis. Mogelijke wijzigingen, verlengingen en extra opties worden hier niet weergegeven. 

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken. Deelnemers aan reizen in Zuid-Amerika moeten bovendien rekening houden met onvoorziene gebeurtenissen ter plaatse.
Dag 1

Amsterdam - Quito - Mindo

Dag 2

Mindo

Dag 3

Mindo - Evenaar - Quito

Dag 4

Quito - optionele excursies

Dag 5

Quito - Tena

Dag 6

Tena

Dag 7

Tena - Baños

Dag 8

Baños

Dag 9

Baños - Chimborazo - Guamote

Dag 10

Guamote

Dag 11

Guamote - Pistishi - Cuenca

Dag 12

Cuenca

Dag 13 t/m 15

Cuenca - Montañita

Dag 16

Montañita - Guayaquil - Amsterdam

Dag 17

Aankomst Amsterdam

Dag 1 - Amsterdam - Quito - Mindo
Reisduur 2.5 uur
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Op naar Ecuador met een rechtstreekse vlucht! Bij aankomst worden we verwelkomd door onze Nederlandssprekende reisleider en rijden we naar onze lodge in het nevelwoud.  

Diverse ecosystemen
Aan het einde van de middag komen we aan op de luchthaven van Quito. Onze reisleider staat ons hier al op te wachten. 

De hoofdstad wordt ook wel de 'Stad van de Eeuwige Lente' genoemd en ligt beschut tussen de Andesflanken op 2800 meter hoogte. 

Van het vliegveld rijden we naar Mindo, een rustig dorpje omgeven door een prachtig nevelwoud. In dit gebied komen de twee meest biologisch diverse ecosystemen ter wereld samen, de Choco laaglanden en de tropische Andes regenwouden, waardoor het gebied een grote diversiteit aan vogelsoorten kent.

We overnachten in een mooie lodge, waar we genieten van een welkomstdiner.
Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie