Het land van de glimlach

Praktische informatie Thailand

Praktische info Thailand

Onderstaande betreft algemene informatie over de bestemming. Voor gedetailleerde informatie over een specifieke reis verwijzen wij je naar de informatie bij de reis zelf.

Accommodatie

Je verblijft gedurende je rondreis in zorgvuldig geselecteerde hotels die het beste aansluiten bij de beleving van de reis en de bestemming. Hierbij houden we altijd rekening met de service en kwaliteit die je van FOX mag verwachten. De unieke ligging, de sfeer, het serviceniveau, de kwaliteit of de stijl van de accommodatie speelt altijd mee in onze selectie. Daardoor kan het voorkomen dat de hotels onderweg in kwaliteit verschillen. Een enkele keer komt het voor dat de reden hiervoor is dat er geen betere hotels aanwezig of beschikbaar zijn.

Je kamer is altijd voorzien van een badkamer met douche of bad en toilet en veel hotels hebben een zwembad.

Gemiddeld twee keer per jaar worden alle rondreishotels door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.


Beste reistijd

Thailand heeft een tropisch klimaat, het hele jaar door is het er warm en soms ook wat vochtig. Globaal kent het land drie verschillende seizoenen. Het droge en wat koelere seizoen valt van november tot en met maart. Deze periode kent aangename temperaturen en vooral in het noorden en westen van het land valt weinig neerslag. Ook hebben deze maanden de meeste zonuren.

Van april tot en met mei is de warme periode in Thailand. Met maximum temperaturen tussen de 30 en 35 graden en weinig neerslag is het de heetste periode van het jaar.

Van juni tot en met oktober is het regenseizoen. Dit betekent echter niet dat het de hele dag regent. De regent komt voor in heftige, maar korte buien, meestal aan het eind van de dag. Na de bui klaart het doorgaans snel weer op en gaat de zon weer schijnen. Reizen in deze periode heeft als voordeel dat het overal een stuk minder druk is in Thailand.


Elektriciteit

De elektriciteit bedraagt 220 Volt. In de meeste hotels kun je je accu’s en batterijen eenvoudig opladen, in sommige hotels is daar een "wereldstekker" voor nodig.

 Klik hier om direct een wereldstekker via de ANWB te bestellen.


Eten en drinken

Je kunt in Thailand de meest fantastische maaltijden bestellen. De Thaise gerechten zijn vaak lekker pittig en veelal zeer verfijnd en de basis is vaak rijst of noedels, gecombineerd met verse groenten en een vlees- vis- of kipgerecht. Wanneer je je gerecht niet te pittig geserveerd wilt hebben, kun je er even "Mai Pet" bij vermelden. Daarnaast worden er veel internationale gerechten geserveerd.

De Thaise keuken is heel voedzaam en eten is in principe overal veilig. Toch kan het voorkomen dat je last krijgt van maag- en darmstoornissen. Vaak komt dit door oververmoeidheid, het drinken van ijskoude drankjes en temperatuurverschillen en niet direct door het eten.

Om maag- en darmklachten te voorkomen zijn de volgende punten zeer belangrijk: niets eten dat ongekookt is of vooraf is geschild, zeker geen leidingwater drinken en geen salades eten op plaatsen die je niet vertrouwd. Wanneer je toch last krijgt, kan het beperkt gebruik van een Immodium tablet uitkomst bieden, maar in zo’n geval kan advies van een arts vaak verdere problemen voorkomen.

Thailand kent enorm veel exotisch fruit, zoals: mango's, verse ananas, rambutans, bananen en papaja’s en die smaken het lekkerst wanneer ze vers geplukt zijn! Je zult ze in overvloed aantreffen bij de buffetten en in de stalletjes langs de weg. 

Het kraanwater is NIET drinkbaar, daarvoor koop je water in flessen en dit gebruik je ook om je tanden mee te poetsen. Alle internationale frisdranken zijn te koop, evenals diverse exportbieren. Het lokale Singha bier en de Mekong whisky zijn prima te drinken en een Pina Colada met vers ananassap smaakt in Thailand lekkerder!


Fooien

Het geven van fooien is op deze bestemming gebruikelijk. Tijdens je reis verrichten tientallen personen diensten voor je, zoals chauffeurs, gidsen, kofferjongens, restaurant- en hotelpersoneel. Een fooi is een uiting van waardering en zal daarom zeer op prijs worden gesteld.

Tijdens onze groepsrondreizen zal de reisleider aan het begin van je rondreis een gezamenlijke fooienpot samenstellen om er voor te zorgen dat je niet de hele dag naar je portemonnee hoeft te grijpen om overal een kleine fooi achter te laten. Alle fooien voor de gehele groep worden hieruit ineens betaald. Je kunt op die manier rustig van je vakantie genieten, zonder dat er ongemakkelijke situaties ontstaan als je twijfelt óf en hoeveel fooi ergens gebruikelijk is. De fooien voor de reisleider en de kamermeisjes zijn niet inbegrepen bij de fooienpot.

Het bedrag voor de fooienpot is bij elke reis te vinden onder het tabblad ‘Data en Prijzen', waar onder de tabel met vertrekdata een tabblad 'niet inbegrepen' opengeklapt kan worden. De fooienpot kan altijd in lokale valuta, en meestal ook in Euro's betaald worden.


Fotograferen

Digitaal fotograferen is gemakkelijk en geeft je de mogelijkheid om, waar je ook reist, honderden foto’s te maken. Dit vraagt echter wel om voldoende opslagruimte, echter niet alle memory sticks zijn zomaar in elk land verkrijgbaar. FOX raadt je aan om vanaf huis voldoende opslagruimte voor jouw camera mee te nemen, omdat je je over het algemeen in Nederland beter kan laten informeren welke memory sticks voor jouw camera geschikt zijn, ook kan er een verschil in kwaliteit zijn.

Let bij het fotograferen in het buitenland goed op of dit wel is toegestaan en laat je hierover informeren op de plaats van bestemming. Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat fotograferen van bepaalde gebouwen, dieren of personen niet is toegestaan in zijn algemeenheid of dat het niet is toegestaan foto’s te maken met flits. Vaak vinden mensen het leuk om gefotografeerd te worden, maar vraag wel altijd toestemming voor je de foto maakt. Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat de gefotografeerde een vergoeding vraagt voor de gemaakte foto.


Geld en Valuta

De munteenheid is de Thaise Baht. De hoogste waarde in bankbiljetten is 1000 Baht. Met je bankpas en creditcard kun je bijna overal in Thailand zelfs in de kleinste dorpjes, eenvoudig en snel geld uit de geldautomaat halen. Maar je bankpas moet wel geschikt zijn voor gebruik in het buitenland en voor elke transactie betaal je kosten. Je Mastercard of Visa Card wordt op de meeste plaatsen, zoals hotels en winkels, zonder problemen geaccepteerd, maar daar heb je nu ook een pincode voor nodig. Alleen een handtekening is niet meer voldoende! Probeer kleine bedragen het liefst zoveel mogelijk contant te betalen.

Indien je onderweg gebruik maakt van je creditcard of je pinpas is het van het grootste belang dat je je pas of kaart niet uit het oog verliest. Het komt helaas maar af en toe voor dat de gegevens van je kaart gekopieerd worden en dat daarna betalingen worden verricht met je creditcard of je pinpas. Let er daarom op dat niemand je pincode kan zien als je betaalt of geld opneemt met je pinpas.

In veel landen is het gebruikelijk dat er bij check-in een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard voldaan worden. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check out deze borg of een creditcard imprint retour. Kijk de rekeningen van je drankjes en maaltijden goed na, zodat je weet waar je voor betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk. FOX kan hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden.

Direct vreemde valuta bestellen
via GWK Travelex?


Mobiliteit

Met het samenstellen van de programma’s voor onze (groeps)rondreizen gaan wij uit van reizigers die over een normale basisconditie en goede mobiliteit beschikken.
Voor een meest optimale reisbeleving is dit de noodzakelijke richtlijn die FOX stelt.

Je krijgt na veelal een lange vlucht immers te maken met tijdsverschil, je gaat in een relatief korte periode veel zien, je gaat veel ondernemen en zult in verschillende type accommodaties verblijven. Dan kan vermoeidheid een rol gaan spelen. In de programma beschrijving vind je informatie met betrekking tot de reisintensiteit, de reistijden, of er sprake is van hoogteverschil en – indien van toepassing - de afstanden die je aflegt.

Houd er rekening mee dat de bus niet overal kan komen en wij je met jouw bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kunnen op- /afhalen.
Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. Je dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, trein, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen. De rondreizen kunnen m.n. voor reizigers die minder mobiel zijn als intens ervaren worden. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen daardoor niet haalbaar is. Omdat je de reis boekt als een geheel pakket, kan geen restitutie op de reissom verleend worden indien sommige reisonderdelen uit het programma niet bijgewoond kunnen worden.

Onze groepsrondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.
Indien je bezit over een beperkte basisconditie of beperkte mobiliteit bespreken wij graag persoonlijk de mogelijkheden, zodat je de juiste keuze maakt bij het boeken van de reis en daarna goed voorbereid vertrekt.


Nuttige adressen

Consulaat Thailand:
De Lairessestraat 127
1075 HJ Amsterdam
Tel: 020 465 1532
Fax: 020-465 1543
Email: thaiconsulate.amsterdam@gmail.com

Tourism Authority of Thailand
1118 ZX Schiphol
Tel: 0900 - 0400 222
Email: info@thaisverkeersbureau.nl
Internet: www.tourismthailand.org

Nederlandse Ambassade in Thailand:
15 Soi Tonson, Ploenchit Road
Lumpini, Pathumwan
Bangkok 10330
Tel: 0066 (0)2 309 5200
Fax: 0066 (0)2 309 5205


Paspoort en Visum

LET OP: De bepalingen voor het toewijzen van visa bij aankomst te Thailand zijn gewijzigd. Onderstaande bepalingen zijn reeds van kracht.

Wanneer je met een internationale vlucht te Thailand arriveert krijg je bij de immigratiedienst op het vliegveld een visum met een geldigheidsduur van maximaal 30 dagen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Indien je langer dan 30 dagen verblijft kun je op basis van dit visum op het Immigratiekantoor te Bangkok eenmalig een verlenging kopen voor de duur van maximaal 14 dagen. Overschrijding van je toegestane verblijfsduur is strafbaar.

Heb je een reis geboekt waar je tijdens de reis via een buurland Thailand binnenkomt, dan krijg je via de Immigratiedienst een visum voor een verblijf van maximaal 15 dagen. Dit visum is kosteloos. Dit visum kun je maximaal met 7 dagen verlengen door bij de Immigratiedienst te Bangkok een verlenging te kopen.

Adres:
Government Center Chaengwattana Building B , No. 120 (close to the Department of Consular Affairs, Ministry of Foreign Affairs, Chaengwattana Road.)
Moo 3 , Chaengwattana Road, Soi 7,
Tungsonghong Sub-District , Laksi District, Bangkok 10210
Tel : 0-2141-9889
Fax : 0-2143-8228

Maximale verlenging: indien bovenstaande mogelijkheden niet op je verblijfsduur te Thailand van toepassing zijn raden wij je aan vóór vertrek de Nederlandse Visumdienst te raadplegen. Hier kun je voor vertrek een 60-daags visum kopen. Zie www.visumcentrale.nl.

Wij wijzen je op het feit dat je zelf verantwoordelijk bent voor het in bezit zijn en bij je hebben van de vereiste geldige documenten. Indien je reisdocumenten niet in orde zijn, waardoor je reis niet of deels kan plaatsvinden, kun je hiervoor geen aanspraak maken op FOX.

 

Op veel bestemmingen dien je bij ieder hotel je paspoort te tonen of overhandigen. De reisleiding zal je hierover informeren. Daarnaast is het verstandig om ook een kopie voor jezelf mee te nemen op reis. Hotels zijn wettelijk verplicht hun gasten bij het inchecken te identificeren en te registreren. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. De accommodatieverschaffer moet een aantal persoonsgegevens uit het identiteitsbewijs registreren in het nachtregister. Welke gegevens dat zijn verschilt per land.

In principe kunt je voor de registratie volstaan met het tonen / kort afgeven van het identiteitsbewijs, zodat de persoonsgegevens kunnen worden overgenomen.

Een hotel kan verschillende redenen hebben om het paspoort toch in te nemen. Dit kan bij wijze van service zijn om het inchecken te bespoedigen. Maar soms gebeurt dit ook wel als borgstelling. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen en een hotel zal mogelijk niet altijd meewerken wanneer je een eigen kopie overhandigd of je eventueel gebruik maakt van een fraudegevoelige hoes voor je paspoort.

FOX adviseert dat je paspoort bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Het kan voorkomen dat bestemmingen van deze voorwaarden afwijken en een kortere geldigheid van het paspoort handhaven. Wij raden je aan contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat.

Reizen met kinderen
Alle kinderen dienen, ongeacht de leeftijd, verplicht een eigen paspoort te hebben. Je bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dien je tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of je een visum nodig hebt. FOX aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien je dit nalaat. Wanneer je een tussenlanding maakt dient iemand die niet-Nederlandse nationaliteit bezit bij de desbetreffende ambassade/consulaat van het land wáár de tussenlanding wordt gemaakt te controleren of een visum nodig is. Zonodig dien je dit persoonlijk te regelen.

Wat neemt je verder mee:
• Fotokopie van je paspoort (in geval van verlies of diefstal)
• Telefoonnummer alarmcentrale
• Telefoonnummer van je bank/creditcardinstelling om bij verlies/diefstal uw bankpas/creditcard te kunnen blokkeren
• Kopie van je polis van je reisverzekering
• Kopie van je medisch paspoort (evt. aangevuld met de Latijnse benamingen van je medicijnen)
• Telefoonnummer en e-mail adres van FOX Verre Reizen
• Geld, bankpas en evt. creditcard
• Vergeet de pincode niet, ook niet van je creditcard!


Reisbegeleiding

Tijdens je rondreis word je begeleid door een Nederlandse of Engelssprekende reisleider. Deze woont vaak op de bestemming en spreekt Nederlands of Engels, waardoor je veel informatie krijgt over de cultuur en gewoontes van de lokale bevolking. De reisleider verwelkomt je bij aankomst op de luchthaven of in het hotel, en draagt zorg voor het hele organisatorische aspect van je rondreis. De reisleider gaat de hele reis met je mee en staat klaar om vragen te beantwoorden, de excursies en fooien te regelen en eventuele problemen of klachten op te lossen.

De reisleider is je aanspreekpunt tijdens de reis en zal zijn uiterste best doen om je vakantie tot een onvergetelijk succes te maken.


Reisgidsen en literatuur

In samenwerking met de ANWB Webwinkel bieden wij je een ruim assortiment interessante reisboeken aan. Uit het enorme aanbod bieden we je vele interessante reisgidsen aan van o.a. Lonely Planet, Expert, Capitool, Trotter, Marco Polo etc.

Naar de ANWB Webwinkel

Rookverbod

Met ingang van november 2017 is roken op 20 populaire stranden in Thailand verboden. Uit onderzoek blijkt volgens de autoriteiten dat sigarettenpeuken een grote schade toebrengen aan het milieu. 

Er komen speciale rookplekken voor wie niet zonder sigaret kan. Wie toch een sigaret opsteekt op het strand zelf, kan een boete krijgen van maximaal 100.000 baht (ruim 2.500 euro) of zelfs een celstraf riskeren tot een jaar.

Daarnaast is het gebruik van elektronische sigaretten ook verboden.

 


Souvenirs

In Thailand is werkelijk van alles te koop en zeker voor kooplustigen is Thailand een waar paradijs. Je kunt kleding laten maken, die vaak al binnen 24 uur wordt afgeleverd of bestaande kleding laten namaken.

In de warenhuizen en winkelcentra kun je naast luxe artikelen ook souvenirs kopen variërend van: houtsnijwerk, batik, T-shirts, gouden en zilveren voorwerpen, bijzondere sieraden en nog veel meer.

Onderweg zijn, op lokale markten en in kleine winkeltjes, veel typisch Thaise souvenirs te koop, maar hier moet je zeker afdingen! Afdingen is een sport en gaat met veel show gepaard. Let op de zeer strenge douanerichtlijnen met betrekking tot vrije invoer.

Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs op de website van de Douane.


Telefoon en internet

Communiceren met het thuisfront is vanuit Thailand niet moeilijk. Bijna in het hele land heb je goed bereik en kun je eenvoudig gebruik maken van je mobiele telefoon. Wees voorzichtig met het bellen vanaf je mobiele telefoon en vanuit de hotelkamer, de kosten kunnen enorm oplopen. Een alternatief is een lokale simkaart aan te schaffen. Hierop kun je kosteloos gebeld worden en vaak zijn de kosten voor het bellen naar Nederland aanzienlijk lager. Op luchthavens en in grotere winkelcentra kun je deze bij een telefonie winkel aanschaffen.

Internet is overal toegankelijk en bijna elk hotel heeft internetfaciliteiten. Wi-Fi wordt ook in de meest accommodaties aangeboden, en is opvallend genoeg in de kleinere hotels vaak nog gratis, terwijl je in de grotere hotels alleen tegen vergoeding van Wi-Fi gebruik kunt maken. Houd er rekening mee dat Wi-Fi soms alleen beschikbaar is in de hotellobby of andere gemeenschappelijke ruimtes.


Tijdsverschil

Het tijdverschil met Thailand bedraagt in de zomermaanden 5 uur. In de wintermaanden is het in Thailand 6 uur later.

Vaccinaties/Gezondheid

Advies van de Reisdokter:
Geadviseerd worden de vaccinaties: DTP en Hepatitis A en B.

Op onze pagina Vaccinaties & Gezondheid wordt uitgebreid aangegeven welke adressen relevant zijn om up-to-date informatie te krijgen over dit belangrijke onderwerp. Voor verdere informatie over vaccinaties raden wij je aan contact op te nemen met de Reisdokter of één van de daar genoemde adressen. Op de website van de GGD vind je een GGD bij u in de buurt.

Ga je naar één van deze plaatsen, dan raden wij je aan om een uitdraai van je reisprogramma mee te nemen, zodat men een advies op maat kan geven.

LET OP! De aanbevelingen hier zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en evt. anti-malariamaatregelen nodig zijn. Je moet je persoonlijk laten adviseren over de maatregelen, die voor je reis belangrijk zijn.

In Thailand komt het Zika virus voor. Deze ziekte wordt overgebracht door muggen. De mug is overdag actief. De aanwijzingen dat het Zika-virus, als zwangere vrouwen worden besmet met dit virus, een ernstige afwijking kan veroorzaken bij de ongeboren vrucht zijn alleen maar sterker geworden. De adviezen van RIVM aan zwangere vrouwen en hun partner zijn dan ook nog steeds van kracht, zie www.rivm.nl/zikavirus voor meer informatie.

Het is belangrijk om overdag en in de vroege avond tot aan de schemering zorgvuldig de volgende antimuggenmaatregelen te nemen in gebieden waar deze virussen voorkomen:
• Dragen van bedekkende kleding
• Smeer onbedekte huid in met een muggenwereldmiddel dat DEET (diethyltoluamide) bevat.
• Slaap altijd onder een (geïmpregneerde) klamboe of in een muggenvrije ruimte. Tevens adviseren wij om de airco of fan aan te zetten wanneer je op je kamer aanwezig bent.

Om uitdroging te voorkomen kun je het beste een O.R.S. (Orisel) oplossing drinken. O.R.S. is bij iedere Nederlandse apotheek verkrijgbaar. Verder is thee (met suiker) drinken altijd verstandig. Tijdens het maken van verre reizen kunnen maag- en darmklachten voorkomen. Oververmoeidheid, temperatuurverschillen en het drinken van ijskoude drankjes zijn hier vaak de oorzaak van. Het beperkt gebruik van Immodium tabletten uitkomst bieden, maar in zo’n geval voorkomt advies van een arts vaak verdere problemen.

Tijdens onze Reis & Inspiratiedagen vertelt de Reisdokter uitgebreid over malariapillen en eventuele vaccinaties, die op je reis noodzakelijk kunnen zijn. Je kunt de Reisdokter op deze dag ook consulteren: Je krijgt ter plekke de benodigde vaccinaties en zonodig het gele vaccinatieboekje / recept voor Malaria. Dit alles gaat geheel volgens de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering en een aantal verzekeringsmaatschappijen vergoeden deze vaccinaties. Helaas niet alle.De prijzen van de vaccinaties zijn min of meer gelijk aan die van de GGD's.

Kijk voor meer informatie of een aanvraag/reserveringsformulier bij de Reisdokter.

Wil je de meest actuele informatie m.b.t. je bestemming, kijk dan op de website van de ANVR. Hier vind je allerhande informatie per bestemming inclusief belangrijke algemene gezondheidsinformatie. 


Veiligheid

Over het algemeen is Thailand voor de toerist een veilig land, indien van tevoren de nodige maatregelen worden genomen en voorzichtigheid wordt betracht.

Zoals in ieder land en in elke grote stad ter wereld dien je ook in dit land goed op te letten op je bagage en persoonlijke eigendommen. Zeker wanneer je ronddoolt in smalle steegjes, drukke winkelstraten en op stations moet je extra op je spullen passen.

Je paspoort, geld en cheques kun je het beste opbergen in een kluisje in het hotel en laat je kamersleutels achter bij de hotelreceptie als je het hotel verlaat. Geld en waardevolle papieren die je onderweg nodig hebt, kun je het beste in een zogenaamde (platte) moneybelt onder je kleding bewaren. Maak voor vertrek altijd kopieën van je waardevolle papieren en bewaar deze apart van de originelen of scan ze in en zet de kopieën op internet.

Waardevolle sieraden kun je het beste thuislaten en vervangen door imitaties. Raak je deze kwijt dan heb je in ieder geval geen probleem.

Wij adviseren reizigers om voor vertrek de informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te lezen. Klik hier om direct naar de website te gaan.


Vervoer

FOX gebruikt de beste bussen, die lokaal verkrijgbaar zijn. Je dient er wel rekening mee te houden dat de bussen soms minder comfortabel zijn dan dat we hier in Nederland gewend zijn. Indien aanwezig stelt FOX het verplicht dat je de veiligheidsgordels in de bus, minibus of auto draagt.

Het verkeer in de grote steden kan het beste worden vergeleken met een mierenhoop. Auto's, brommers, fietsen, bussen, tuk tuks en voetgangers bepalen het straatbeeld. Er wordt links gereden en een claxon en uitermate goed opletten is, zeker in Bangkok, absoluut noodzakelijk omdat daar soms twaalfbaanswegen dwars door de stad lopen. Een fascinerend gezicht!

De tuk tuk is in deze gigantische stad het vervoersmiddel bij uitstek en een ritje gaat snel en is goedkoop. Om onaangename misverstanden te voorkomen is het verstandig om, voordat je instapt, de ritprijs af te spreken. Stevig onderhandelen is een must! Taxi’s vind je vooral in de grote steden en kun je via de hotelreceptie bestellen. Eis altijd dat de meter aan staat!

Welk transportmiddel je ook gebruikt: van tevoren de prijs afspreken en je hoteladres in het Thais bij je hebben, zodat men je weer terug kan brengen. Bangkok beschikt over een modern metrosysteem, waarmee je je goedkoop, makkelijk en snel kunt verplaatsen in Bangkok. Bovendien zijn de stations veilig, schoon en groot. Verder beschikt Thailand over een goed binnenlands luchtvaartnetwerk en goede spoorwegverbindingen.


Vlucht

FOX wil er alles aan doen om er voor te zorgen dat je reis zo goed mogelijk verloopt. Wanneer je een reis boekt bij FOX vlieg je met de beste luchtvaartmaatschappijen. Actuele informatie over de luchtvaartmaatschappij, het vluchtschema en reisduur kun je bij de betreffende reis terugvinden onder het tabblad ‘Data & Prijzen’.

Zakgeld

Wanneer je een rondreis naar Thailand hebt geboekt, dan maak je ter plaatse ook nog kosten voor maaltijden, excursies, fooien etc. Om het wat makkelijker voor je te maken om een totaal kostenplaatje te maken hebben wij per bestemming een ‘zakgeldindicatie’ gemaakt.

Voor groepsrondreizen, familiereizen en single groepsreizen dien je rekening te houden met € 42,- per persoon zakgeld per dag.

Welke kosten zijn meegenomen in het berekenen van deze kosten? Denk aan kosten als ontbrekende maaltijden, alle optionele excursies die mogelijk zijn tijdens de reis, fooien (fooienpot, fooi reisleider en fooi housekeeping), eventuele visumkosten en eventuele entreegelden. Drankjes bij de maaltijd of gedurende de dag en souvenirs zijn niet meegenomen omdat dit erg persoonlijke uitgaven zijn.

Verblijf je op een locatie waar meer excursies te doen zijn dan waar tijd voor is, dan zijn we uitgegaan van een gemiddeld bedrag van de mogelijke excursies of van de duurste excursie.

Hele dure of extreme excursies zoals een helikoptervlucht en raften hebben wij ook buiten de berekening gehouden. Benieuwd naar welke optionele excursies er tijdens je reis mogelijk zijn? Bij elke reis staan op het tabblad ‘Extra’s’ de optionele excursies met bijbehorende prijzen vermeld. Je kunt hier zelf kijken of je inderdaad aan alle optionele excursies wilt deelnemen of dat je hier zelf een selectie in maakt. Alle optionele excursies kun je ter plaatse bij uw reisleider boeken.

Bovenstaande bedragen zijn ter indicatie bedoeld, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
Laatste update februari 2018