Praktische informatie Finland

Praktische info Finland

Accommodatie

U verblijft in goede, toeristenklassenhotels.

Electriciteit

De voltage en de stopcontacten in Finland zijn hetzelfde als die in Nederland.

Eten en drinken

De Finse keuken heeft veel Scandinavische en Russische invloeden. Naast zalm en forel kan rendier natuurlijk niet ontbreken op het menu. Traditioneel wordt dit bereid met aardappelpuree en een sausje van bosbessen. Ook haring wordt op diverse manieren bereidt.  Een bekende Finse drank is Koskenkorva, uit tarwe gedestilleerde wodka.

Fotograferen

Fotorolletjes zijn overal verkrijgbaar, ontwikkelen is over het algemeen van goede kwaliteit.

Geld en valuta

Lokale munteenheid: Euro. U kunt in alle steden pinnen en bijna overal kunt u tevens terecht met uw creditcard.

In veel landen is het gebruikelijk dat er bij incheck een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard voldaan worden. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check out deze borg of een creditcard imprint retour. Kijk de rekeningen van uw drankjes en maaltijden goed na, zodat u weet waar u voor betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk. FOX kan hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden.

Kleding en bagage

Gezien de lage temperaturen in de winter is het belangrijk de juiste kleding te dragen. Thermaal ondergoed of strakke onderkleding is noodzakelijk. Tijdens skieen en langlaufen voldoen reguliere wintersportkleding over het thermaal ondergoed. Fleece- en/of wollen truien en wollen sokken zijn noodzakelijk. Voor de sneeuwscooter-/ rendier- en huskytochten zal u ter plaatse worden voorzien van speciale overalls, handschoenen, sokken en muts. Een sjaal en muts uiteraard ook niet vergeten!

Nuttige adressen

Ambassade van Finland:
Groot Hertoginnelaan 16
2517 EG ‘s-Gravenhage

Nederlandse Ambassade in Finland:
Erottajankatu 19 B
00130 Helsinki
Tel: 00358 9 228 920
Fax: 00358 9 228 92 228

Paspoort en visum

FOX adviseert dat uw paspoort of identiteitskaart bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Het kan voorkomen dat bestemmingen van deze voorwaarden afwijken en een kortere geldigheid van het paspoort handhaven. Wij raden u aan contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat. U bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

 

In verband met onvoorziene omstandigheden adviseert FOX dat kinderen, ongeacht de leeftijd, altijd met een eigen paspoort reizen. Voor sommige bestemmingen is dit zelfs verplicht. Indien gewenst kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade/consulaat voor meer informatie. Vanaf 26 juni 2012 dienen alle kinderen, ongeacht de leeftijd, verplicht een eigen paspoort te hebben.
U bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dient u tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of u een visum nodig heeft. FOX aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien u dit nalaat. Wanneer u een tussenlanding maakt dient iemand die niet-Nederlandse nationaliteit bezit bij de desbetreffende ambassade/consulaat van het land wáár de tussenlanding wordt gemaakt te controleren of een visum nodig is. Zonodig dient u dit persoonlijk te regelen.


Reisbegeleiding

Tijdens onze rondreizen wordt u begeleid door een ervaren lokale Engelssprekende reisleid(st)er.

Telefoon

U kunt op de meeste plaatsen mobiel bellen. Neem voor uw vakantie contact op met uw provider om te zien wat de mogelijkheden zijn van uw mobiele telefoon en uw netwerk.

Tijdsverschil

In Finland is het één uur later dan in Nederland

Tips en fooien

Het geven van fooien is in Finland niet gebruikelijk. Toch wordt een fooi natuurlijk graag in ontvangst genomen. In restaurants is een fooi ter hoogte van 10% van de rekening redelijk. Taxichauffeurs en kruiers in hotels verwachten geen fooi, maar zullen het niet weigeren.

Vaccinaties/Gezondheid

Voor een bezoek aan Finland zijn geen vaccinaties vereist.

Veiligheid

Finland is een veilige bestemming; er is weinig criminaliteit.

Vlucht

FOX vliegt naar Finland met Finnair. U vliegt comfortabel via Helsinki (2,5 uur) naar de kleine luchthaven van Rovaniemi (1 uur).