Couple under a rainbow by a large waterfall, winter. Skogafoss, Iceland.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
  1. Home
  2. IJsland
  3. Fly-drive Winters IJsland - Golden Circle

Fly-drive Winters IJsland - Golden Circle

8-daagse rondreis met huurauto

  • ontdek het spectaculaire zuiden van IJsland en schiereiland Snæfellsnes
  • bevroren watervallen, gletsjers en Reykjavík
  • inclusief vluchten met Icelandair of Transavia en huurauto

IJsland in de winter is nog spectaculairder dan in de zomer. Van bevroren watervallen tot de borrelende heetwaterbronnen die contrasteren met het ijs en de lavastranden die een prachtig zwart-wit portret vormen. En natuurlijk de kans op het magische noorderlicht.

Dit wordt een reis die je niet snel vergeet. De adembenemende sneeuwlandschappen van IJsland zijn in de winter nog mooier en bovendien is het in de winter net iets rustiger.

Het avontuur start in de IJslandse hoofdstad Reykjavík waar je niet om de iconische Hallgrimskirkja heen kan. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de stad. Dan is het tijd voor het schiereiland Snæfellsnes, met de beroemde gelijknamige gletsjer. 

Je vervolgt de route richting de bekende ‘Golden Circle’ met Nationaal Park Thingvellir, de (bevroren) waterval Gullfoss en Geysir. Daarna rijd je via de zuidkust naar Nationaal Park Skaftafell waar je ook de spectaculaire Jökulsárlón gletsjerlagune met drijvende ijsschotsen vind.
Als laatste rijd je via het voormalige vissesdorp Vík í Myrdal, de zwarte lavastranden en de watervallen Skógafoss en Seljalandsfoss naar Keflavík voor de laatste overnachting.

Tijdens het boeken voeg je gemakkelijk een extra nacht in de regio Reykjavík, Golden Circle of Vík toe.
Route en programma
Dit reisprogramma is gebaseerd op de standaardreis. Mogelijke verlengingen (we bieden deze optie in Reykjavík, Flúdir/Golden Circle regio en Vík regio) en extra's worden hier niet weergegeven.

Tijdens deze reis is er geen dagprogramma vastgesteld. Je bent dus geheel vrij om je eigen route te bepalen. We geven je graag een idee van wat er in de omgeving allemaal te zien en te doen is.

Goed om te weten bij boeking

Icelandair heeft vaste vluchttijden, deze vind je terug onder het kopje Vluchten. De  vluchttijden van Transavia variëren per dag en per maand. Wij vermelden onder het kopje Vluchten voorbeeldtijden. Het definitieve vluchtschema ontvang je na boeking.
 
Dag 1

Amsterdam – Keflavík – Reykjavík

Dag 2

Reykjavík - Snæfellsnes/Borgarfjördur regio

Dag 3

Snæfellsness/Borgarfjödur regio

Dag 4

Snæfellsnes/Borgardfjördur regio - Flúdir/Golden Circle regio

Dag 5

Flúdir/Golden Circle regio - Klaustur/Skaftafell regio

Dag 6

Klaustur regio - Vík regio

Dag 7

Vík regio – Keflavík regio

Dag 8

Vlucht Keflavík – Amsterdam

Dag 1 - Amsterdam – Keflavík – Reykjavík
Reisafstand 52 km / Reisduur 1 uur

Je vliegt rechtstreeks naar Keflavík (de luchthaven van Reykjavík) met Icelandair of Transavia. Hier haal je jouw huurauto op en vervolgens rijd je door naar de Reykjavík voor de eerste overnachting.

Reykjavík
Reykjavík in de winter biedt je naast eventuele sneeuw en de kans op het noorderlicht exact hetzelfde als in de andere jaargetijden.

Het centrum biedt een scala aan winkels, restaurants en bars maar ook de bezienswaardigheden zijn de moeite waard.

Eén gebouw valt bijzonder op: het Harpa-concertgebouw - gelegen aan de haven en uitkijkend op de Atlantische Oceaan - is een symfonie van glas en staal. Z'n beroemde glazen gevel kwam voort uit een samenwerking met de wereldberoemde kunstenaar Olafur Eliasson.

De buitenaardse landschappen vormen de inspiratie voor één van de meest iconische bouwwerken van IJsland: de op een heuvel gelegen kerk Hallgrimskirkja. De iconische betonnen toren verrijst 74 meter boven de stad en lijkt op geen andere kerk dankzij zijn vloeiende vulkanische lijnen. En bovendien heb je vanaf de top een adembenemend uitzicht.

Volledige Route

Praktische informatie

Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie