Praktische informatie Brazilië

Praktische info Brazilië

Onderstaande betreft algemene informatie over de bestemming. Voor gedetailleerde informatie over een specifieke reis verwijzen wij u naar de informatie bij de reis zelf.

Accommodatie

Brazilië kent hotels in alle soorten en maten, luxe en minder luxe. FOX selecteert goede 3- en 4 sterrenhotels én sfeervolle Pousada's voor u. Een Pousada is een typisch Braziliaanse accommodatie, veelal in prachtige gerestaureerde gebouwen met een uitgesproken Braziliaanse sfeer.

Op een aantal plaatsen, zoals in Manaus en Buzios,  bieden wij zelfs luxe 5-sterrenhotels aan. De meeste hotels beschikken over een zwembad en een restaurant. Uw kamer is voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet en beschikt over airconditioning. Onze hotels worden 2 maal per jaar gecontroleerd op service en kwaliteit.

De junglelodges in de Amazone zijn wat eenvoudiger (geen warm water en airco), maar door de unieke ligging in de ongerepte natuur en ver van het toeristische gebied is het een geweldige ervaring. We hebben zoveel mogelijk gekeken om een accommodatie uit te zoeken, die karakteristiek is voor de omgeving. 

Beste reistijd

De beste reistijd voor Brazilië verschilt per gebied.

In het noordoosten van Brazilië is het heel het jaar door tropisch warm, wat zorgt voor temperaturen rond de 30 graden. Het regenseizoen is van mei tot en met augustus.

In het zuiden is het iets kouder dan in de rest van het land en de wat koelere periode valt daar precies in de Nederlandse zomermaanden. Een trui of zomerjas kunnen van pas komen. December tot en met maart zijn de vochtige maanden in het zuiden van Brazilië met heerlijke temperaturen van rond de 30 graden.

De beste maanden om het Amazonegebied te bezoeken zijn juni tot en met oktober. Deze maanden vormen het droge seizoen.


Elektriciteit

In Brazilië is het voltage veelal 110 Volt, maar in sommige gebieden wisselt dit tussen de 110 en 220 Volt. Controleert u eerst goed wat het voltage is, anders kunnen uw apparaten doorbranden.

In de meeste hotels kunt u uw accu’s en batterijen zonder grote problemen opladen, maar daar is hier een “Amerikaanse” platte stekker voor nodig, een zgn. “wereldstekker” kan ook.

Klik hier om direct een wereldstekker via de ANWB te bestellen.


Eten en drinken

Als begin enige prijsindicatie van maaltijden:
Ontbijt: tussen 3 en 5 euro.
Lunch: tussen de 6 en 10 euro
Diner: tussen 8 en 15 euro, afhankelijk van de hoeveelheid en luxe.

Brazilië heeft een eigen keuken, maar kent ook specialiteiten uit landen als Afrika, Portugal, Italië, Japan, Amerika en Duitsland. De Braziliaanse keuken is zeker de moeite waard. Op elke menukaart staat bife (rundvlees), dat op talloze manieren wordt bereid. Daarbij serveert men vaak exotische sauzen, niet al te pittig en zeker met een goede smaak.

Er bestaan verschillende nationale gerechten. De Feijoada is bijv. hét nationale gerecht en bestaat uit rijst, bonen, rundvlees, varkensvlees en spek. Voor een goede feijoada is een uitgebreide voorbereiding nodig en dat schiet er bij sommige hotels en restaurants nog wel in. Het tweede nationaal gerecht is Churrasco en bestaat uit grote stukken rundvlees dat aan lange pinnen boven het vuur geroosterd wordt. Churrasco wordt geserveerd met salades en diverse bijgerechten. In restaurants deelt een ober vaak de vleespennen rond en gaat daarmee door totdat iedereen vol zit.

Om goed te eten hoeft men in Brazilië zeker niet naar chique restaurants te gaan, want vaak is in middenklasse restaurants het eten en de bediening net zo goed. Wel wordt het afgeraden om de zelfgemaakte ijssoorten en etenswaren te eten, die op straat worden verkocht.

Batida en Caipirinha zijn de nationale dranken en bestaan uit suikerrietbrandewijn, suiker en citroensap of sappen van diverse vruchten. Een Braziliaans kopje koffie is naar onze maatstaven vrij sterk, maar als het met veel suiker gedronken wordt went dat zeker wel. Ook een (lokaal) biertje is zeker nooit weg, maar daarnaast zijn er ook legio alcoholvrije mogelijkheden. Populair zijn de vruchtensappen (succos), die in alle smaken te krijgen zijn, de kokosnootsappen (água de coco) en de suikerrietsappen (caldo de cana) zijn zeker aan te bevelen, maar pas aan beginnen als uw maag en darmen zich aangepast hebben!


Fotograferen

Digitaal fotograferen is gemakkelijk en geeft u de mogelijkheid om, waar u ook reist, honderden foto’s te maken. Dit vraagt echter wel om voldoende opslagruimte, echter niet alle memory sticks zijn zomaar in elk land verkrijgbaar. FOX raadt u aan om vanaf huis voldoende opslagruimte voor uw camera mee te nemen, omdat u zich over het algemeen in Nederland beter kan laten informeren welke memory sticks voor uw camera geschikt zijn en ook kan er een verschil in kwaliteit zijn. In de meeste hotels kunt u uw accu’s en batterijen voor uw camera eenvoudig opladen, maar daar is vaak een "wereldstekker" voor nodig. Deze zijn verkrijgbaar bij de ANWB, bij diverse buitensportwinkels en in de taxfree winkels op Schiphol.

Let u bij het fotograferen in het buitenland goed op of dit wel is toegestaan en laat u zich hierover informeren op de plaats van bestemming. Houdt u er rekening mee dat het kan voorkomen dat fotograferen van bepaalde gebouwen, dieren of personen niet is toegestaan in zijn algemeenheid of dat het niet is toegestaan foto’s te maken met flits. Vaak vinden mensen het leuk om gefotografeerd te worden, maar vraag wel altijd toestemming voor u de foto maakt. Houdt u er rekening mee dat het kan voorkomen dat de gefotografeerde een vergoeding vraagt voor de gemaakte foto.Het is niet verstandig om militaire objecten op de gevoelige plaat vast te leggen en ook politieagenten worden liever niet gefotografeerd, maar verder vinden de meeste Brazilianen het leuk om gefotografeerd te worden en poseren graag voor u.

Wees voorzichtig met uw camera en hang deze niet op uw buik of in een opvallende fototas aan de schouder, maar stop hem, om diefstal tegen te gaan, weg in een rugtas en hang deze op uw buik.


Geld en Valuta

De Braziliaanse munteenheid is de Real, strak gekoppeld aan US$ en heeft dezelfde onderverdeling (10, 25 en 50 cents). Daardoor is er naar Braziliaanse begrippen redelijk weinig inflatie.  

Reischeques en contant geld
U hoeft geen travellercheques meer mee te nemen, omdat het bijna onmogelijk is deze in te wisselen in Brazilië. Dollars en Euro's kunnen bijna overal ingewisseld worden.

Bankpassen en creditcards
Pinnen kan in het hele land. Zeker in de grote plaatsen en zelfs op het vliegveld van Manaus, midden in het Amazone gebied. Let er overigens wel op dat uw pinpas ingesteld staat op 'wereld', anders kunt u uw pinpas niet gebruiken. Uw reisleider informeert u ter plekke bij welke bankketens u geld kunt pinnen en zal ook "pin-stops" inplannen. Creditcards, zoals VISA en Mastercard, worden in de grotere hotels en winkels geaccepteerd en verder kunt u met uw VISA Card geld pinnen bij de Banco do Brasil en Bradesco, maar pinnen met een creditcard brengt extra kosten met zich mee.

Indien u onderweg gebruik maakt van uw creditcard is het van het grootste belang dat u uw pas of kaart niet uit het oog verliest. Het komt helaas maar al te vaak voor dat de gegevens van uw kaart gekopieerd worden en dat daarna betalingen worden verricht met uw creditcard of uw pinpas. Let er daarom op dat niemand uw pincode kan zien als u betaalt of geld opneemt met uw pinpas. Frauderen met creditcards is niet altijd uit te sluiten en elke creditcard maatschappij is daarvoor verzekerd, maar door alert te zijn kunt u problemen voorkomen.

In veel landen is het gebruikelijk dat er bij incheck een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard voldaan worden. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check out deze borg of een creditcard imprint retour. Kijk de rekeningen van uw drankjes en maaltijden goed na, zodat u weet waar u voor betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk. FOX kan hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden.

Klik hier om Vreemde Valuta te bestellen via GWK Travelex.


Mobiliteit

Met het samenstellen van de programma’s voor onze (groeps)rondreizen gaan wij uit van reizigers die over een normale basisconditie en goede mobiliteit beschikken.
Voor een meest optimale reisbeleving is dit de noodzakelijke richtlijn die FOX stelt.

U krijgt na veelal een lange vlucht immers te maken met tijdsverschil, u gaat in een relatief korte periode veel zien, u gaat veel ondernemen en zult in verschillende type accommodaties verblijven. Dan kan vermoeidheid een rol gaan spelen.  In de programma beschrijving vindt u informatie met betrekking tot de reisintensiteit, de reistijden, of er sprake is van hoogteverschil en – indien van toepassing - de afstanden die u aflegt.

Houdt u er a.u.b. rekening mee dat de bus niet overal kan komen en wij u met uw bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kunnen op- /afhalen.
Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. U dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, trein, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen. De rondreizen kunnen m.n. voor reizigers die minder mobiel zijn als intens ervaren worden. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen daardoor niet haalbaar is. Omdat u de reis boekt als een geheel pakket, kan geen restitutie op de reissom verleend worden indien sommige reisonderdelen uit het programma niet bijgewoond kunnen worden.

Onze groepsrondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.
Indien u bezit over een beperkte basisconditie of beperkte mobiliteit bespreken wij graag persoonlijk de mogelijkheden, zodat u de juiste keuze maakt bij het boeken van de reis en daarna goed voorbereid vertrekt


Nuttige adressen

Consulaat van Brazilië:
Stationsplein 45
3013 AK Rotterdam
Tel: (085) 902 26 00

Ambassade van de Federale Republiek Brazilië: 
Mauritskade 19 
2514 HD ' S-Gravenhage
Tel: (070) 302 39 59

Brazilian Embassy & Brazilian Tourist Office:
14-16 Cockspur Street
London SW1Y 5BL
Tel: (020) 77474500
E-mail: info.london@itamaraty.gov.br

Nederlandse Ambassade in Brazilië:
SES - Quadra 801, Lote 05,
Tel.: 00-55-61-39-61-32-00


Paspoort en Visum

Op veel bestemmingen dient u bij ieder hotel uw paspoort te tonen of overhandigen.
Uw reisleiding zal u hierover informeren. Daarnaast is het verstandig om ook een kopie voor uzelf mee te nemen op reis.

Hotels zijn wettelijk verplicht hun gasten bij het inchecken te identificeren en te registreren. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. De accommodatieverschaffer moet een aantal persoonsgegevens uit het identiteitsbewijs registreren in het nachtregister. Welke gegevens dat zijn verschilt per land.

In principe kunt u voor de registratie volstaan met het tonen / kort afgeven van het identiteitsbewijs, zodat de persoonsgegevens kunnen worden overgenomen.

Een hotel kan verschillende redenen hebben om het paspoort toch in te nemen. Dit kan bij wijze van service zijn om het inchecken te bespoedigen. Maar soms gebeurt dit ook wel als borgstelling. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen en een hotel zal mogelijk niet altijd meewerken wanneer u een eigen kopie overhandigd of u eventueel gebruik maakt van een fraudegevoelige hoes voor uw paspoort.

FOX adviseert dat uw paspoort bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Het kan voorkomen dat bestemmingen van deze voorwaarden afwijken en een kortere geldigheid van het paspoort handhaven. Wij raden u aan contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat.

In verband met onvoorziene omstandigheden adviseert FOX dat kinderen, ongeacht de leeftijd, altijd met een eigen paspoort reizen. Voor sommige bestemmingen is dit zelfs verplicht. Indien gewenst kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade/consulaat voor meer informatie. Vanaf 26 juni 2012 dienen alle kinderen, ongeacht de leeftijd, verplicht een eigen paspoort te hebben. U bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dient u tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of u een visum nodig heeft. FOX aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien u dit nalaat. Wanneer u een tussenlanding maakt dient iemand die niet-Nederlandse nationaliteit bezit bij de desbetreffende ambassade/consulaat van het land wáár de tussenlanding wordt gemaakt te controleren of een visum nodig is. Zonodig dient u dit persoonlijk te regelen.

Wat neemt u verder mee:
Geld, bankpas, evt. creditcard en (indien gewenst) travellercheques,
fotokopie van uw paspoort (in geval van verlies of diefstal), telefoonnummer SOS-centrale, telefoonnummer van uw bank/creditcardinstelling om bij verlies of diefstal uw bankpas/creditcard te kunnen blokkeren, kopie polis reisverzekering en zeker een kopie van uw medisch paspoort, (evt. aangevuld met de Latijnse namen van uw medicijnen) en het telefoonnummer en e-mailadres van FOX. Vergeet de pincode, ook van uw creditcard, niet!


Reisbegeleiding

Tijdens uw rondreis wordt u begeleid door een Nederlandse of Engelssprekende reisleider, welke vaak woonachtig is in het gebied. Hierdoor krijgt u veel informatie over de cultuur en gewoontes van de lokale bevolking.

Reisgidsen en literatuur

In samenwerking met de ANWB Webwinkel bieden wij u een ruim assortiment interessante reisboeken aan. Uit het enorme aanbod bieden we u vele interessante reisgidsen aan van o.a. Lonely Planet, Expert, Capitool, Trotter, Marco Polo etc.

Naar de ANWB Webwinkel

Souvenirs

Brazilië leent zich uitstekend voor winkelen en vooral de lokale markten zijn een lust voor het oog. De meeste dorpen en stadjes houden eens per week een markt en als u de kans krijgt moet u er absoluut eens één bezoeken en zo op de verschillende markten leuke koopjes op de kop tikken.

De prijzen zijn altijd lager in vergelijking met de winkels in de toeristische gebieden, al zal het op sommige markten niet meevallen om een echt koopje te bemachtigen. Afdingen is dan ook een absolute must en zelfs diegenen die beweren daar erg behendig in te zijn, zullen het hier moeilijk hebben. De meeste marktlui zijn in het afdingen absoluut door de wol geverfd. Begin altijd met een prijs die ver onder de vraagprijs ligt en probeer dan ergens in het midden uit te komen.

Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs op de website van de Douane.


Telefoon, internet en post

Bellen naar Nederland of België is verhoudingsgewijs redelijk voordelig en dat kan vanuit de hotels of met behulp van een telefoonkaart vanuit een (blauwe=internationaal) telefooncel. Een telefoonkaart koopt u in een kiosk of een kaartenautomaat. Wilt u collect call bellen, dan draait u het nummer 000111, en vraagt u naar een International operator en die helpt u verder. Om vanuit Brazilië naar Nederland te bellen, draait u eerst ‘002131’ gevolgd door het netnummer zonder 0 en dan het abonneenummer.

Bellen met uw mobiele toestel is moeilijk. Wij adviseren u om voor vertrek contact op te nemen met uw provider om te informeren naar de mogelijkheden en vooral: de kosten! Mobiel bellen blijft duur!

Mailen, de goedkoopste manier om met het thuisfront in contact te blijven, kunt u vanuit de businesscentra van de betere hotels, de grotere winkelcentra en natuurlijk de vele internetcafés.

Postkantoren zijn geopend op werkdagen tussen 08.00 - 17.00 uur en op zaterdag tussen 08.00 en 12.00 uur.


Tijdsverschil

Brazilië is een groot land en heeft daardoor verschillende tijdzones. Het tijdsverschil met Brazilie bedraagt 5 a 6 uur in de zomer en 3 a 4 uur in de winter (in Brazilie is het dan zomertijd). Gedurende een korte, tussenliggende periode is het tijdsverschil 4 uur (vroeger dan in Nederland).


Tips en fooien

Het geven van fooien is in Brazilië heel gebruikelijk en zeker wanneer u tevreden bent met de service is een fooi geven van 10 tot 15% van de totale rekening als normaal te beschouwen. In landen als Brazilië ontvangt personeel dat werkzaam is in de dienstverlening een minimaal inkomen en ieder extraatje wordt zeer gewaardeerd. Controleert u, voor u gaat betalen, de nota of het service- of bedieningsgeld al dan niet is inbegrepen.

Als richtlijnen voor andere gelegenheden gelden de volgende bedragen:

  • Taxichauffeurs 15% van de rekening
  • Kamermeisjes USD 1 per dag
  • Kofferjongens USD 0,50 per koffer
  • De chauffeur tijdens uw rondreis USD 2 en de tourleader USD 3 per dag.

Deze richtlijnen gelden natuurlijk alleen wanneer u tevreden bent met de kwaliteit van de service. Tijdens onze rondreizen is het gebruikelijk dat de reisleider een gezamenlijke fooienpot voorstelt, zodat hij/zij u niet regelmatig om geld voor fooien en andere zaken hoeft te vragen.


Vaccinaties/Gezondheid

Advies van de Reisdokter: voor een bezoek aan Brazilië zijn de volgende vaccinaties aanbevolen:
D.T.P. Hepatitis A en B en Gele koorts. Malariaprofilaxe is alleen noodzakelijk als u in het Amazonegebied komt en dan ook nog afhankelijk van de tijd dat u daar bent.

Op de pagina Vaccinaties & Gezondheid wordt uitgebreid aangegeven welke adressen relevant zijn om up-to-date informatie te krijgen over dit belangrijke onderwerp. Voor verdere informatie over vaccinaties raden wij u aan contact op te nemen met De Reisdokter of één van de op de pagina Vaccinaties & Gezondheid genoemde adressen. Verder heeft de GGD een speciale vaccinatie informatielijn onder nummer 0900-2025505 (niet gratis). Gaat u naar één van deze plaatsen, dan raden wij u aan om een uitdraai van uw reisprogramma mee te nemen, zodat men een advies op maat kan geven.

Let op:  de aanbevelingen hier zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en evt. anti-malariamaatregelen nodig zijn. U moet zich persoonlijk laten adviseren over de maatregelen, die voor uw reis belangrijk zijn.

Om uitdroging te voorkomen kunt u het beste een O.R.S. (Orisel) oplossing drinken. O.R.S. is bij iedere Nederlandse apotheek verkrijgbaar. Verder is thee drinken (met suiker) altijd verstandig. Tijdens het maken van verre reizen kunnen maag- en darmklachten voorkomen. Oververmoeidheid, temperatuurverschillen en het drinken van ijskoude drankjes zijn hier meestal de oorzaak van. Neem uzelf in acht en neem geregeld even rust! Mocht u op uw verre reis toch te maken krijgen met deze verschijnselen, geef dat even door aan uw reisleider en hij/zij zal, in overleg, de noodzakelijke maatregelen nemen! Soms kan het beperkt gebruik van een Immodium tablet uitkomst bieden, maar in zo’n geval kan advies van een arts vaak verdere problemen voorkomen.

Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) meldt dat het risico op een infectie met het zikavirus in Zuid- en Midden-Amerika en de Cariben sterk is afgenomen. 
Ziet u voor veel gestelde vragen over zwangerschap en Zika daarom de website van het RIVM. 

Wilt u met betrekking tot mogelijke andere risico factoren zoals Dengue informatie hebben, dan verwijzen wij u graag door naar de website https://www.anvr.nl/reisinformatie/bestemmingen.aspx.

Met betrekking tot de muggen geldt in het algemeen: 
Het is belangrijk om overdag en in de vroege avond tot aan de schemering zorgvuldig de volgende antimuggenmaatregelen te nemen in gebieden waar deze virussen voorkomen:
• Dragen van bedekkende kleding
• Smeer onbedekte huid in met een muggenwereldmiddel dat DEET (diethyltoluamide) bevat. 
• Slaap altijd onder een (geïmpregneerde) klamboe of in een muggenvrije ruimte. Tevens adviseren wij om de airco of fan aan te zetten wanneer u op uw kamer aanwezig bent.

Wilt u de meest actuele informatie m.b.t. uw bestemming, kijk dan op de website van de ANVR. Hier vindt u allerhande informatie vinden per bestemming inclusief belangrijke algemene gezondheidsinformatie. 


Veiligheid

Net als in ieder ander arm land is er in Brazilië veel kleine criminaliteit en die vindt meestal plaats in de wijken rond toeristische trekpleisters zoals: hotels, discotheken, bars en nachtclubs, maar ook in de stadsbussen wordt veel gestolen.
Luchthavens, busstations en andere openbare gelegenheden zijn ook plaatsen waar veel zakkenrollers rondlopen, met als favoriete objecten: laptops, aktetassen en andere handbagage.

Verschillende Braziliaanse steden hebben een gespecialiseerd politiecorps dat met name de toeristenbuurten in de gaten houdt. In Rio de Janeiro moet u, met name in de gebieden rond de stranden, extra op uw hoede zijn, want daar zijn vooral toeristen het slachtoffer van diefstal en berovingen. Het is gebruikelijk op het strand een kuil te graven en daar uw bezittingen te laten!.

Een algemeen advies voor reizigers naar Zuid-Amerika is: laat uw sieraden en dure horloges thuis en vervang deze door imitaties. Raakt u deze kwijt dan heeft u in ieder geval geen probleem. Draag verder uw reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding, of laat ze achter in de kluis van uw hotel en blijf altijd alert!

Wij adviseren reizigers om voor vertrek de informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te lezen. Klik hier om direct naar de website te gaan.


Vervoer

FOX gebruikt de beste bussen die lokaal verkrijgbaar zijn. U dient er wel rekening mee te houden dat de bussen soms minder comfortabel zijn, dan dat we hier in Nederland gewend zijn. Indien aanwezig stelt FOX het verplicht dat u de veiligheidsgordels in de bus, minibus of auto draagt. 

De auto is verreweg het belangrijkste vervoermiddel in Brazilië, maar aan de rijstijl van de Brazilianen moeten wij wel even wennen. Stoplichten worden massaal genegeerd en verkeersborden staan er eigenlijk alleen maar voor de sier. Brazilianen zijn wegpiraten en het verkeer is doorgaans een chaos.

Kortom, wie zich toch in een (dure) huurauto de weg op waagt, moet voortdurend op zijn hoede zijn. Verstandiger is het (wanneer u er zelfstandig op uit wilt trekken) een taxi te nemen en de duurste (maar nog altijd goedkoper dan in Nederland) zijn de telefonisch te bestellen taxi’s. De taxi’s die men op straat aan kunt houden, zijn een stuk voordeliger.

Mensen die geïnteresseerd zijn in het alledaagse Braziliaanse leven, zouden eens een ritje met de stadsbus moeten maken. Een ervaring op zich,maar let u bij dit soort excursies echter wel goed op uw portemonnee en andere kostbaarheden.

Maar ook het vliegtuig is hier niet meer weg te denken en vanwege de enorme afstanden is het luchtlijnennet zeer dicht en goed ontwikkeld. Bijna elke grote plaats is zo bereikbaar en binnenlandse vluchten kunnen vanuit Nederland gereserveerd worden.


Vlucht

FOX biedt vluchten naar Brazilië aan met luchtvaartmaatschappij KLM. De gemiddelde reisduur naar Sao Paulo of Rio de Janeiro bedraagt circa 14 uur.