Vakantie Japan

Vakantie Japan

Hypermoderne steden, kneuterige traditionele dorpjes, een overweldigende historie, de meest punctuele treinen ter wereld en een ongeëvenaarde gastronomie, dat is Japan in een notendop. Afhankelijk van het seizoen reis je door compleet verschillende continu veranderende landschappen. Bezoek Japan in de lente voor de roze kersenbloesem of gedurende de herfst voor de roodgele herfstkleuren. Een traktatie voor de ogen! Geniet van de enorme diversiteit aan steden, gerechten en natuur in dit fascinerende land. 

Keuze uit 3 Japan reizen in 5 categorieën

Populaire Japan reizen

Interessante Plaatsen in Japan

Uitgelicht: Tokyo

Al sinds de 18de eeuw de grootste stad ter wereld waar het leven 24 uur per dag doorgaat. En toch zul je Tokyo geweldig vinden! Het is tevens het middelpunt van westerse invloed in Japan en snelle modernisatie, gecombineerd met wijken waar je de sfeer en karakteristieken van lang vervlogen tijden nog terugvindt. Maak je verblijf in Tokyo extra bijzonder door zowel oude tempels als ultramoderne gebouwen te bezoeken.

Vakantie Japan - Reis door het land van geisha's, sushi en kersenbloesem 

Door Japan reizen is een ervaring om nooit te vergeten. Van traditionele tempels tot moderne architectuur en daarnaast een unieke geschiedenis. Ook qua natuurlijke hoogtepunten zal een vakantie Japan indruk maken, van Mount Fuji tot de heetwater hellen in Beppu. Wanneer je in het voorjaar het land bezoekt, ben je wellicht getuige van de Sakura, de beroemde Japanse kersenbloesem.

Ontdek de hoogtepunten van Japan

Reizen naar Japan doe je waarschijnlijk maar één keer. Wij nemen je graag mee naar de mooiste plekken van Japan. Kyoto is zo’n pareltje. In deze idyllische stad vind je vele tempels en in de wijk Gion vergaap je je authentieke barretjes en restaurantjes. Hier zijn regelmatig geisha’s te zien.

Hoofdstad Tokio is de meest bekende stad van het land. Breng hier zeker een bezoek aan Shibuya Crossing. Naar verluid is dit het drukste zebrapad ter wereld! Ondanks de drukte in de stad, is Tokio toch een van de veiligste steden wereldwijd. Vanuit Tokio heb je bij mooi weer een prachtig uitzicht op Mount Fuji.

Een indrukwekkend stukje geschiedenis tref je in Hiroshima. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog vond hier (en in Nagasaki) een atoomexplosie plaats. In de stad is een indrukwekkend museum die het verhaal hierover vertelt.

Een reis Japan is niet compleet zonder een rit gemaakt te hebben in de Shikansen, ook wel kogeltrein genoemd. Dit is de Japanse hogesnelheidslijn, die de grote steden met elkaar verbind. Geniet op comfortabele wijze van het voorbijtrekkende landschap.

Wij verzorgen graag jouw Japan vakantie

Een Japan vakantie kun je bij ons boeken, middels een groepsreis met Nederlandssprekende reisleider. Vanaf Schiphol kun je met ons met overstap vliegen naar Japan. Genoeg reden dus om nu een vakantie Japan uit te zoeken! Heb je al eerder Japan reizen gemaakt en ben je op zoek naar een andere bijzondere cultuur? Denk dan eens aan India of Iran.