Vakantie Maleisië

Maleisië vakantie, reis door het veelzijdige Maleisië

Maleisië is een spectaculair en divers land in Zuidoost-Azië, bestaande uit twee verschillende delen. West-Maleisië, het vasteland en Borneo in Oost-Maleisië. Borneo is het op twee na grootste eiland ter wereld. 

Maleisië is echt een mengelmoes van verschillende geloven en culturen. Dat is goed terug te zien in de bouwstijlen en overheerlijke keuken. Zo vinden we grote invloeden uit de Indiase en Cinese keuken terug.

Keuze uit meer dan 13 Maleisië reizen in 5 categorieën

Populaire Maleisië reizen

Uitgelicht: Kuala Lumpur

Gaby in Viñales

Als je goed rondkijkt in Kuala Lumpur dan zie je niet alleen hoge moderne gebouwen en shopping malls, maar ook diverse oude koloniale huizen zijn bewaard gebleven. Vaak weer in ere hersteld en nu gebruikt als woonhuis of restaurant.

Maleisië vakantie - Reis door het veelzijdige Maleisië

Maleisië is een verrassende bestemming. Door Maleisië reizen staat garant voor een belevenis vol natuur, moderne steden en heerlijke stranden.

In Kuala Lumpur steken de Petronas Towers trots boven de stad uit, maar Kuala Lumpur heeft de reiziger veel meer te bieden. De Batu Caves bijvoorbeeld, een hindoeïstische tempel in een grot, is een echte aanrader. En vergeet zeker niet een van de lokale avondmarkten te bezoeken.

Een vakantie Maleisië is niet compleet zonder de Taman Negara, naar verluid de oudste jungle ter wereld. Je kunt hier schitterende boottochten over de river en wandelingen over hangbruggen tussen de boomtoppen maken. Langs de rivier liggen dorpjes van de Orang Asli, de oorspronkelijke bewoners van Maleisië. Bijkomen van je rondreis doe je natuurlijk op het eiland Langkawi!

Dus wil je shoppen in moderne steden, op avontuur in de jungle of op zoek naar orang-oetans in Borneo, Maleisië heeft het allemaal!

Maleisië beste reistijd

Maleisië kun je het best bezoeken tussen mei en oktober. Van november tot april waait de noordoost moesson over, dit zorgt vooral voor regenval aan de oostkust. Het droge seizoen op Borneo loopt ook van ongeveer mei tot en met oktober. Lees meer over de beste reistijd voor een Maleisië vakantie.

Wij verzorgen graag jouw Maleisië vakantie

Maleisië kun je met ons bezoeken in een groepsreis of singlereis met Nederlandssprekende reisleider. Wanneer je liever met je eigen reispartner reist, kun je kiezen voor een rondreis met één van onze Maleisische chauffeurs.

Bij ons is het ook mogelijk om reizen naar Maleisië te combineren met buurlanden Thailand en Singapore. Genoeg reden dus om nu een vakantie Maleisië uit te zoeken! Heb je al eerder Maleisië reizen gemaakt en ben je op zoek naar een ander Aziatisch land? Denk dan eens aan Indonesië.