In het spoor van de zijderoute

Vakantie Oezbekistan

“Oezbekistan is een land van uitersten”

Wanneer je wandelt door de vele romantische straatjes vol kleurrijke mausolea en imposante Koranscholen is het haast onmogelijk te stoppen met fotograferen!
Reisspecialist Bastiaan

Oezbekistan is een land van uitersten
Nu op het Oezbekistan forum
visum
Auteurs:
P. Gielesen
Geplaatst op:
24-07-2018 12:31:57 uur

Hallo, Ik heb de rondreis Oezbekistan in september geboekt. Jullie verzorgen het visum. Hebben jullie hiervoor mij paspoort nodig, of alleen de gegevens ervan. Als het paspoort nodig is, hoe lang van tevoren moet mijn paspoort voor de visum-aanvraag opgestuurd worden? Het is namelijk de bedoeling dat ik in augustus ook nog op reis ga.. Mvgr

Lees reacties Reageer 2

Vakantie Oezbekistan – Ga mee op reis in het land van uitersten

Fascinerende steden, verlaten woestijnlandschappen en levendige bazaars: het zijn slechts enkele woorden die herkenbaar zijn voor een vakantie in Oezbekistan. Oezbekistan is een land van uitersten en het is hier haast onmogelijk om te stoppen met fotograferen! Tijdens een groepsreis in Oezbekistan laten we de allermooiste plekjes zien van deze unieke bestemming.

Oezbekistan reizen: leer dit land kennen

Oezbekistan is voor velen nog een onbekende bestemming, maar daar gaat verandering in komen als u kiest voor een Oezbekistan vakantie uit ons aanbod. Een deskundige Nederlandssprekende reisleider zorgt ervoor dat u alles over dit land te weten komt. We ontdekken historische steden zoals Bukhara en Samarkand, maar ook de moderne Oezbeekse hoofdstad Tasjkent. In de laatste stad werden bijna alle herinneringen aan de geschiedenis van de Zijderoute, de belangrijkste verbinden tussen het oosten en het westen, vervangen door Sovjet Monumenten en imposante bouwwerken.

Midden in de woestijn overnachten

Wat volgens ons toch wel een van de hoogtepunten is van onze Oezbekistan reizen: het overnachten in een traditionele joert, midden in de woestijn. Een joert is een traditionele woning van rondtrekkende nomaden van Centraal-Azië, ingericht met kleurrijke tapijten en een dak van vilt. U overnacht onder een prachtige sterrenhemel en vergeet vooral niet door de omringende zandduinen te lopen en te genieten van een schitterende zonsondergang. Rond het kampvuur worden traditionele liederen gezongen door de gastfamilie. Een hele bijzondere ervaring tijdens de Oezbekistan vakantie die u nog lang zal bijblijven.

Het oasestadje Khiva

Tijdens de reizen naar Oezbekistan mag een bezoek aan het oasestadje Khiva niet ontbreken. In de ommuurde binnenstad lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. UNESCO heeft het zelfs uitgeroepen tot werelderfgoed en dat is natuurlijk niet voor niets. Wanneer we door de toegangspoort Itsjan Kala binnenwandelen heeft u het idee in een openluchtmuseum te zijn. Kleurrijke minaretten, typisch turquoise mozaïek, maar ook zandkleurige stadsmuren zorgen voor een unieke setting.

Ga met ons mee naar deze fascinerende bestemming

Een vakantie in Oezbekistan is een bijzondere ontdekkingsreis in een voor velen nog onbekend land. Vliegen naar Oezbekistan en genieten van een volledig georganiseerde reis inclusief overnachtingen en excursies? Het is mogelijk met de reizen in ons aanbod. Ook voor reizen naar Mongolië en Iran bent u bij ons aan het juiste adres. Stuk voor stuk bijzondere reizen!

Terug naar boven