Vakantie Ecuador


Vakantie Ecuador

Ecuador is een land vol contrasten dat je moet zien, ruiken, voelen en proeven! Van de hoge Andes tot aan de jungle en de kust, elk stukje heeft een eigen gevoel, traditie en schoonheid. Ondanks dat Ecuador één van de kleinste landen van Zuid-Amerika is, beleef je elke dag iets nieuws. Wandel langs koloniale gebouwen, ga raften door de jungle, dompel onder in de warmwaterbronnen van Baños of maak kennis met het bijzondere dierenleven op de Galapagos Eilanden. De mogelijkheden zijn legio!

Keuze uit 5 Ecuador reizen in 5 categorieën

Populaire Ecuador reizen

Uitgelicht: Cuenca

Omringt door de toppen van Andes gebergte ligt de koloniale stad Cuenca, door vele Ecuadorianen gezien als de mooiste stad van het land. Ontdek het zelf wanneer je ronddwaalt door de straten van het historische centrum dat door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Breng ook een bezoek aan de Panamahoeden-fabriek, want in tegenstelling tot wat de naam doet voorkomen, vindt dit hoedje zijn oorsprong in Cuenca!

Vakantie Ecuador - Ga mee op reis in het land van de vogels

Unieke flora en fauna, koloniale steden, kleurrijke indianenmarkten en actieve vulkanen: allemaal onderdeel van een vakantie in Ecuador. Een hele bijzondere ervaring, en wij laten je kennismaken met dit land tijdens een groepsreis in Ecuador, een singlereis in Ecuador of een individuele rondreis in Ecuador. Voor welke vakantievorm je ook kiest, wij zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld zal zijn.

Ecuador reizen: een bezoek aan de Evenaar

Tijdens een Ecuador vakantie mag een bezoek aan de Evenaar, in het Spaans Mitad del Mundo, niet ontbreken. Deze ligt op 23 kilometer ten noorden van Quito, waar op 2.483 meter hoogte, precies op de 0 gradenlijn een monument staat. Een bijzonder moment tijdens de vakantie in Ecuador. De stad Quito wordt de stad van de eeuwige lente genoemd en deze stad ligt op 2.800 hoogte en wordt omringd door het Andes gebergte.

Genoeg ontspanning tijdens Ecuador reizen

Onze reizen naar Ecuador bieden ook genoeg mogelijkheden voor ontspanning. Zo kun je heerlijk genieten in de warmwaterbronnen van Papallacta. Maar tijdens de reizen naar Ecuador overnachten we ook in heerlijke hotels en lodges met soms ook een heerlijk zwembad. Zo heb je genoeg tijd om heerlijk bij te komen van alle hoogtepunten, iets wat ook belangrijk is tijdens een vakantie in Ecuador.

Een spectaculaire treinrit

Een aanrader tijdens de Ecuador vakantie is de spectaculaire treinrit naar ‘de Duivelsneus’. Sommige stukken van het traject zijn zo steil dat de trein zigzaggend over het spoort gaat. Maar de uitzichten zijn fenomenaal langs de diepe ravijnen en indrukwekkende kloven.

De Galapagos eilanden

Een van de hoogtepunten tijdens Ecuador reizen is een bezoek aan de bekende Galapagos Eilanden met zijn prachtige witte stranden, maar ook bijzondere vogels zoals fregatvogels en Blauwvoet Jan-van-Genten. En grote kans dat je ook een aantal zeeleeuwen zult spotten op deze eilanden!

Complete reizen naar Ecuador

Wij zorgen ervoor dat je zult vliegen naar Ecuador en dat ter plekke alles geregeld is. Denk aan de comfortabele overnachtingen en de excursies. Veel excursies zijn al inbegrepen en een aantal optioneel. Kies dus zelf waar je op dat moment behoefte aan hebt. Liever een ander land in Zuid-Amerika verkennen? Kijk bijvoorbeeld eens naar een vakantie in Colombia, ook een hele bijzondere bestemming.