1. Home
  2. IJsland
2

rondreizen in IJsland

Singlereis Buitenaards IJsland

8-daagse groepsreis voor de soloreiziger
  • de mooiste nationale parken van IJsland

  • entreegelden inbegrepen

  • zeer gevarieerde en complete rondreis

Bij vertrek op o.a. 30-08-2024Complete prijs
p.p. vanaf € 2.901,-

fly-drive Zuid-IJsland - De Golden Circle

8-daagse rondreis met huurauto
  • ontdek het magistrale zuiden van IJsland en het schiereiland Snæfellsnes

  • Thingvellir, Geysir, waterval Gullfoss en Jökulsárlón

  • inclusief vluchten met Icelandair of Transavia en huurauto

Bij vertrek op o.a. 22-05-2024Complete prijs
p.p. vanaf € 1.668,-

Rondreis IJsland – Ontdek de mooiste nationale parken

Een rondreis door IJsland is in één woord te omschrijven: indrukwekkend. Als je een natuurliefhebber bent, kom je hier zeker aan je trekken. Hier zie je ongekend mooie landschappen met gletsjers, geisers, vulkanen en groene oases. En natuurlijk kun je tijdens een vakantie in IJsland op zoek gaan naar het Noorderlicht, een natuurwonder. Wij zorgen ervoor dat je tijdens de rondreis in IJsland de hoogtepunten van dit land zult zien. Daarbij regelen wij alles, van de comfortabele overnachtingen tot de leukste excursies. Ga op avontuur in IJsland!

Bijzondere nationale parken

Tijdens een rondreis door  IJsland zul je de meest bijzondere nationale parken zien. Een voorbeeld is Thingvellir National Park, dat de geologische breuklijn vormt tussen het Europese en Noord-Amerikaanse continent. Dit is letterlijk te zien door de breuklijn van twee tektonische platen die jaarlijks enkele millimeters uit elkaar beweegt. Zo kun je bij wijze van spreken letterlijk van het ene naar het andere continent ‘springen’ over de breuklijn. Maar je kunt ook de prachtige ‘gouden waterval’ Gullfoss bekijken met de mooie regenbogen die verschijnen als de zon het stuifwater oplicht.

Van geisers tot lavastranden

In het geothermische gebied van Geysir spuit iedere 5 tot 7 minuten water tot wel 20 meter hoog de lucht in. Dat is natuurlijk zeer indrukwekkend om te zien! Daarnaast kun je tijdens de vakantie in IJsland ook naar het prachtige zwarte Reynisfjara lavastrand met indrukwekkende rotsformaties. En breng een bezoek aan het vulkanische gebied rondom Lake Mývatn. Een mysterieus gebied met kratermeren, lavarotsen, modderpoelen die pruttelen en lava uit de grond.  

Walvissen spotten

Altijd al echte walvissen willen spotten? Hiervoor moet je in het vissersplaatsje Húsavik zijn. Per traditionele IJslandse boot ga je de zee op om niet alleen walvissen, maar ook dolfijnen en vogels te spotten. Je kunt hier ook een bezoek brengen aan het interessante Walvismuseum. Als afsluiting kun je heerlijk badderen in het thermaalbad met zoutwater met een temperatuur van 38/39 graden Celcius.

Ga mee en ontdek IJsland

Een vakantie naar IJsland is een bijzondere ervaring om nooit meer te vergeten. En wij zorgen ervoor dat je niets tekort komt tijdens de reis. Veel excursies en alle entreegelden zijn inbegrepen. Daarbij overnacht je in comfortabele hotels. De ideale manier om de hoogtepunten van dit land te ontdekken. Bekijk de mogelijkheden en ga met ons mee op avontuur in IJsland. Daar ga je zeker geen spijt van krijgen!

Inspiratie en mooie reizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie