Parel van de Indische Oceaan

Vakantie Sri Lanka

Sri Lanka vakantie, reis door veelzijdig Sri Lanka

Sri Lanka wordt de parel van de Indische Ocean genoemd, en niet voor niets! Op een relatief klein stuk land vinden we een enorme schat aan natuur, cultuur en geschiedenis. Van het ongerepte uiterste noorden bij Jaffna tot aan de oude VOC-stad Galle in het zuiden. Of wat dacht je van de vele geweldige natuurparken vol met olifanten, kleurrijke vogels en luipaarden?

Keuze uit meer dan 16 Sri Lanka reizen in 5 categorieën

Populaire Sri Lanka reizen

Uitgelicht: Sigiriya

Beeld van soldaat Terracottaleger

Vanuit de verte is de belangrijkste trekpleister van Sigiriya makkelijk te zien. De 180 meter hoge rots is een overblijfsel van een uitgedoofde vulkaan en werd in de 5e eeuw na Christus de plek waar de toenmalige koning Kassapa zijn paleis op wilde bouwen.

Sri Lanka vakantie - Reis door veelzijdig Sri Lanka

Sri Lanka is een prachtige bestemming. Het land is een aaneenschakeling van natuurlijke en culturele hoogtepunten en heeft daarnaast heerlijke stranden om bij te komen van alle indrukken.

Beste reistijd Sri Lanka

Sri Lanka heeft een typisch tropisch klimaat en er is een groot verschil tussen het noordoosten en zuidwesten. December tot en met maart zijn over het algemeen de beste maanden voor Sri Lanka reizen. Lees meer over de beste reistijd Sri Lanka.

Wij verzorgen graag jouw Sri Lanka vakantie

Sri Lanka is een perfecte bestemming voor cultuurliefhebbers. De oude hoofdstad Anuradhapura kent vele historische schatten, je vindt hier de grootste stoepa ter wereld. Kandy is het culturele centrum van het land, hier ligt de beroemde Tempel van de Tand van Boeddha.

Ook natuurliefhebbers kunnen tijdens een Sri Lanka vakantie hun hart ophalen. Van de groene theevelden in Nuwara Eliya tot prachtige nationale parken waar je op zoek kunt gaan naar wildlife.

Aan de kust tenslotte, is het heerlijk vertoeven. Het eiland kent vele, langgerekte stranden, vissersdorpjes en leuke kustplaatsen zoals Galle, een vestingstad uit het koloniale verleden. Daarnaast kiezen veel reizigers voor een combinatie Sri Lanka – Malediven als afsluiting van hun reis.

Door Sri Lanka reizen kun je met ons doen in een groepsreis of singlereis met Nederlandssprekende reisleider, maar ook enkel met je eigen reisgezelschap. In dat geval reis je met onze Sri Lankaanse chauffeur langs de mooiste hoogtepunten van het land. Wil je een vakantie Sri Lanka met kinderen? Dan kun je ook bij ons terecht. Wij bieden georganiseerde familiereizen aan.

Het is ook mogelijk om reizen naar Sri Lanka te combineren met de Malediven. Genoeg reden dus om nu een vakantie Sri Lanka uit te zoeken! Ben je al eerder in Sri Lanka geweest en op zoek naar een andere cultuur, natuur en strandcombinatie? Denk dan eens aan Thailand of Maleisië