Vakantie Nepal

Vakantie Nepal - Ga mee op reis in het land van de goden en bergen

Nepal is het geboorteland van Boeddha, heeft de hoogste bergen ter wereld en sensationele vergezichten. Wandel vanuit Pokhara over kleine paadjes met een uitzicht over Annapurna, het op negen na hoogste bergmassief ter wereld! Bezoek in de koningsstad Kathmandu de vele paleizen, rijk gedecoreerde huizen en pagodes.

Keuze uit 6 Nepal reizen in 5 categorieën

Populaire Nepal reizen

Interessante Plaatsen in Nepal

Uitgelicht: Chitwan National Park

Chitwan NP

Om onder meer de neushoorn en Bengaalse tijger te behoeden voor uitsterven werd in 1973 Chitwan National Park opgericht, door sommige betiteld als het mooiste wildpark van Azië. Naast de neushoorns en tijgers leven er onder andere ook olifanten, buffels, panters, beren, zwijnen, herten en krokodillen. Ook vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de meer dan 400 verschillende vogelsoorten die in het park voorkomen. Ga tijdens je verblijf op zoek naar deze wilde, maar schuwe, dieren tijdens een jeepsafari (niet mogelijk gedurende de moessontijd van juni t/m augustus).

Vakantie Nepal - Ga mee op reis in het land van de goden en bergen

Hoogtepunten zoals Chitwan National Park, de koningssteden rondom Kathmandu en een boottocht over het Phewa meer. Een vakantie in Nepal heeft zoveel moois te bieden. Wij laten alle hoogtepunten zien tijdens een Nepal vakantie, vaak gecombineerd met de hoogtepunten in het prachtige land India. Een complete Nepal vakantie inclusief vluchten, overnachtingen en excursies.

Nepal reizen: beleef dit bijzondere land 

Vliegen naar Nepal en de mooiste hoogtepunten van dit land ontdekken: wij zorgen ervoor. Een van deze hoogtepunten is Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha en daarmee één van de belangrijkste plaatsen van Nepal. Er zijn verschillende boeddhistische elementen te zien, waaronder de Chinese boeddhistische tempel en de Birmese pagode. Maar wist je dat we tijdens een vakantie in Nepal ook op zoek kunnen gaan naar neushoorns? In het schitterende Chitwan natuurreservaat wonen verschillende beschermde diersoorten, waaronder de Bengaalse tijger en de neushoorn.

De koningsstad Kathmandu

Maar een bezoek aan de koningsstad Kathmandu mag ook niet ontbreken tijdens een Nepal vakantie. Dit is bijna een levend museum, met paleizen, rijk gedecoreerde huizen en pagodas. Wij vinden dit één van de meest fascinerende steden ter wereld. Bijzonder is ook de Swayambhunath tempel, die ook wel de apentempel wordt genoemd omdat er zoveel apen leven. Tip: breng ook een bezoek aan het bedevaartsoord Pashupathinath, de belangrijkste en meest heilige Hindoetempel van Nepal.

Reizen naar Nepal & India 

Onze Nepal reizen worden vaak gecombineerd met een vakantie in India, zodat je de prachtige mystiek van beide landen kunt ervaren. In India breng je bijvoorbeeld een bezoek aan de wereldberoemde Taj Mahal, het mooiste liefdesmonument ter wereld, en Varanasi, pelgrimsstad aan de heilige Ganges rivier. Een wonderlijke combinatie van twee landen die zorgt voor een onvergetelijke belevenis.

Ga mee op dit magische avontuur 

Ga mee met ons op avontuur in het prachtige Nepal. Wij bieden groepsreizen in Nepal, maar ook singlereizen en privé rondreizen in Nepal in combinatie met bijvoorbeeld Bhutan! In alle gevallen zorgen wij ervoor dat je op een comfortabele manier alle oogtepunten van het land zult zien. Genoeg redenen dus om te kiezen voor een reis in dit prachtige land.